מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרהאור11/02/2013
ביתי בת ה 11 משקרת לי למרות שדיברתי איתה מס פעמים שכדאי לומר את האמת ושאני לא מרשה לה לשקר לא לי שאני אמא שלה ולא לאף אחד אחר . בעבר קיבלה על דברים כאלה עונש. היום היו 10 שקלים על המדף וידעתי שהיא לקחה לא משנה כרגע איך .
שאלתי אותה היו 10 שקלים על המדף לקחת אותם היא אמרה לא אמרתי בטוח ?אמרה לא אמרתי לה אמרנו שאת לא משקרת יותר תחשבי טוב זה היה כאן לפני 10 דקות אמרה לא.
אמרתי לה טוב אם את חיה עם זה בשלום בתוך תוכך עם השקר שלך אז בסדר היא אמרה לי את רוצה להאמין תאמיני את לא רוצה על תאמיני .
אחכ עלתה לישון עליתי איתה למיטה ואמרתי לה למה את משקרת ראיתי אותך לוקחת את הכסף היא אמרה חייכה ואמרה ככה אמרתי לה שוב למה שיקרת ככה כי לא היית נותנת לי אמרתי לה אם היית אןומרת למה והייתי רואה לנכון שאת צריכה הייתי נותנת לך.
נתתי לה עונש לכתוב 100 פעם אני לא ישקר יותר לאמא ו 100 פעם לא לקחת משהו שלא שייך לי ללא רשות.
היא בכתה והתעצבנה אמרה לי אני יכתוב 50 50 לא 100 פעם לא הסכמתי.
להגיד שזה יעזור לא חושבת כבר ניסיתי בעבר אבל אני פשוט כבר לא יודעת מה לעשות אני ככ מאוכזבת ממנה כמה שאני מסבירה לה שאפילו אם יש משהו שאני יכעס עליו עדיף להגיד תמיד את האמת ולהתמודד ולא לשקר וזה לדבר לקיר.
היא כבר ילדה גדולה זה משתרש בה אני ככ אוהבת יושר והגינות היא הבת שלי והיא מאכזבת אותי ואני שונאת אצלה את התכונה הזאת וזה פשוט עצוב לי .
עונשים לא עוזרים אז מה כן יכול לעזור ,דיברתי עשרות פעמים מה עוד ?
אני מיואשת ,למשל היתה תקרית בכיתה שהיא היתה מעורבת אני לא יודעת אם היא דוברת אמת אמרתי לה מזמן שאם היא תמשיך כך יום יבוא ואני לא ידע אם להאמין לה או לא ובאמת שסיפרה לי את הסיפור אני נוטה להאמין לה אבל אמרתי לה שיש ניצוץ קטן בתוכי שאומר אולי היא משקרת אני לא יודעת ...אלא אם כן היא תחליט שהיא לא משקרצ יותר ועם הזמן נדע שהיא כבר דוברת רק אמת. כל הדיבורים לא עוזרים ץ
עזרה בבקשה כאן בפורום אני פשוט מיואשת ומאוכזבת. מקנאה באימהות שהמילה של הילד שלהן זו מילה .
לא יודעת אולי טעיתי איפה שהוא ?לא יודעת מה לחשוב ?אולי זה האופי שלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
סמדר ריינר12/02/2013שלום אור,
עונשים לא עוזרים באמת, לכן לא כדאי להמשיך בהם. יותר חשוב לנסות ולהבין על איזו מצוקה של הילדה מעידים השקרים והגניבות שלה.
אני ממליצה לך לפנות להדרכת הורים כדי להבין יותר טוב את הבת שלך.
ולא, זה לא האופי שלה, זו מצוקה שקשורה לקשר ביניכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אור16/02/2013שלום
כרגע אין לי אפשרות כלכלית ללכת להדרכת הורים ורציתי שאם אפשר שתנחי ותעזרי לי כאן בפורום. לדעתי ומה שנראה לי היא משקרת כי היא לא רוצה שאני יחפור לה כמו שאמרה לי פעם. או שהיא פוחדת שאני יכעס עליה וגם אולי יעניש אותה וכמה שאני מסבירה לה שהאמת עדיפה גם אם אני יכעס על משהו (למשל משהו שאני לא מרשה והיא והיא לא מקשיבה וכדומה) .כמה שאני מסבירה בפעם המיליון ללא תועלת. אתמול ממש רבנו כלום לא עוזר גם היום בבוקר שיקרה לי אפילו על שטויות לדוגמא:שכבנו על הכורסה ביחד ראיתי שהיא רועדת מקור היא ישבה על השמיכה אז שאלתי אותה קר לך היא אמרה כן אז אמרתי לה תתכסי בשמיכה אז היא אמרה לא קר לי סתם סתם..
העצלנות שלה לקום קצת ולהוציא את השמיכה מתחתיה ולהתכסות וכדי שאני לא יתחיל יגיד לה לקום ולהתכסות וכ' או בשביל שאני לא יגיד לה משהו אחר כמו שהיא מעדיפה לקפוא מקור העיקר לא להזיז את עצמה וכ' .
בקיצור אמרתי לה תגידי לי אמא אין לי כח להתכסות וזהו גם אם אני יגיד לך משהו תתמודדי מה כבר אני יגיד רוב הסיכויים שהייתי אומרת אז שיהייה לך קר זו בעיה שלך אם את מתעצלת או משהו כזה אבל למה השקרים זה ממש מעצבן. אבל כלום לא עוזר .
מה לדעתכם אני צריכה לעשות כשהיא משקרת שוב? מה להגיד לה? לשחק אותה מאמינה ולהתעלם?או מה?
להגיד שאני יודעת שהיא משקרת ואם כן זו בעיה שלה וזה ממש עצוב לי? או מה לא יודעת?????
אולי התגובות של כעס מדברים לא טובים שהיא עשתה השפיעו עליה אולי כעסתי יותר מידי או לא יודעת מה לחשוב בסך הכל אני חושבת שאני אמא בסדר בגדר הנורמל
אני יוסיף שהיא לא ילדה קלה והיא מתווכחת כמעט על כל דבר אני יגיד לה שחור היא תגיד לבן זה כמובן יוצר הרב ה ויכוחים.
אשמח לעזרה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעזרה
שירית16/02/2013אני מציעה לפנות לייעוץ עם עובדת סוציאלית מהרווחה באזור מגורייך ולקבל הדרכה הורית בכמעט כלום כסף.. בהצלחה. אין פתרונות מידיים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
סמדר ריינר17/02/2013שלום אור,
קודם כל אין צורך במשאבים כלכליים כדי לפנות להדרכת הורים, ישנם מקומות צבוריים שדרכם אפשר לקבל זאת בחינם או באופן מסובסד.
אני לא חושבת שהבת שלך חוששת שתכעסי אותחפרי, אלא להיפך, שזו דרכה להשיג ממך תשומת לב, וחשוב מאוד שתבדקי לעומק שלך איתה במקום לכעוס עליה רוב הזמן או להעניש אותה. כמו שאת רואה, זה לא מוביל אותך לשום מקום.
השאלה אם את מעוניינת לאפשר לעצמך להסתכל על התמונה קצת אחרת ממה שנהגת עד עכשיו ובמקום לראות את הבת שלך כרעה, עצלנית ושקרנית, לראות אותה כילדה במצוקה ריגשית שמנסה בכל מיני דרכים לעורר אותך לשים לב למצוקתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעזרה
שירית14/02/2013שלום לך....
פסיכולוגים רבים רואים את זה כגניבת אהבה וכסוג של מצוקה. אני בת 37, גם אני התנהגתי כך עד גיל מאוחר. תבדקי שהילדה לא עוברת איזשהו סוג של התעללות (כל התעללות, אפילו קללות....), אני ממליצה לך לבדוק טוב מה עובר על הילדה ואף להתייעץ עם איש מקצוע פרטי...
בהצלחה - נשיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
אור16/02/2013שאני שואלת אבל מי קילל אותך בבית או החברה בחוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)