מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דפוסי חברות של ילדתיהילית12/02/2013
בת ה6 בגן חובה - רגישה ועדינה (הקטנה בבית). יוצרת קשר עם 2 חברות מהגן (שכנות בעבר) לטענת הגננת ביום שהן אינן בגן - הילדה נראית עצובה - ממעטת ליצור קשר ולשחק עם האחרות - מעין חוסר בטחון. ניסיתי להזמין חברות נחמדות מהגן אחה"צ- בביתנו הן משחקות נפלא יחד אך אין לזה השפעה כ"כ בגן כפי שקיוויתי.
כמו כן להביא את החברות הללו - דורש הסעה והשקעה.
בשעות אחה"צ היא משחקת עם שכנה בת גילה מגן אחר - הן אוהבות כמו תאומות, מפריע לי אפילו כמה שהן רוצות להיות ביחד - כל הזמן מבקשת לשחק עם השכנה, כבר אין לי שעות איתה....
מה את אומרת על דפוסי החברות הללו של ביתי - האם וכיצד להתערב בבחירותיה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפוסי חברות של ילדתי - תגובה
סמדר ריינר13/02/2013שלום הילית,
אני לא חושבת שזה נכון להתערב בבחירותיה. זה יקטין את הביטחון שלה ואת רוצה להעצים אותה. מבחינה חברתית כרגע מיצית את כל מה שניתן, אני ממשיכה לך להמשיך להזמין חברות אליה, ולקדם בברכה את הבילוי שלה עם השכנה. מעבר לזה כדאי לנסות לתת לה הרבה חיזוקים חיוביים כדי לעזור לה להגדיל את הביטחון העצמי, וזה כבר ישפיע עליה גם חברתית בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ו......המשך
הילית13/02/2013האם זה בסדר שביתי והשכנה כל היום (אבל באמת כל היום + בקשה שעולה לישון ביחד) משחקות ביחד? היא מעדיפה זאת מבילוי איתי (בגינה או בקריאת סיפור) . מהרגע שחוזרת מהגן מבקשת לשחק עם השכנה. אמה של השכנה מרוצה כי זה מהווה תעסוקה מלאה לילדתה, אני לא רגילה לרמות כאלה של בילוי משותף ודחיה של הנוכחות והצורך בי. תמיד קסם לילדי שאמא מספרת סיפור או מבלה יחד...הגענו למצב שאם אני רוצה שהילדה תשהה איתי מרצון זה חייב להיות עם השכנה.....
מה דעתך? (האם זה פיצוי או בריחה מקשייה ליצור קשרים בגן? בצורה כה מוקצנת??)
האם הבעיה היא שלי או שיש פה באמת משהו חריג?
(ואולי זה חשוב - הילדה קצת רחפנית בעניין של ביצוע מהיר להוראותי, ואוהבת משחקי דמיון - המון.... אולי דווקא צריך לקרקע אותה?)
ושוב תודה !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ו......המשך - תגובה
סמדר ריינר14/02/2013שלום הילית,
קשה להתייחס בלי להכיר אתכם. מה שתפס אותי בתאור שלך זה שאת מתפלאה שהילדה לא מבצעת מהר את הוראותייך ואוהבת משחקי דמיון. אולי לידלה קשה במחיצתך כי יש משהו קצת שתלטני, שרוצה שהדברים יותאמו אלייך, לקצב שלך ולדרך שלך ולכן היא מעדיפה לשחק עם השכנה? אולי שם היא מרגישה שהיא יכולה פשוט להיות היא בלי לרצות אותך כל הזמן? זו השערה שלי כמובן, אני לא מכירה אתכן, זה מוגש לך כחומר למחשבה. אם את לא מצליחה למצוא פיתרון למצב אני ממליצה לך לפנות להדרכת הורים כדי להבין יורת לעומק, כי אני כן חושבת שזה משהו שקשור לקשר ביניכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)