ילדה בת שנתיים ו-4 שמחליפה זהויות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שנתיים ו-4 שמחליפה זהויות
    עדי
    16/02/2013

שלום!
    רציתי להתייעץ על ביתי היחידה, שכמובן כמו כל אם, אכתוב שהיא מאוד מפותחת לגילה: גלמול מעל חצי שנה, מדברת הרבה לפני כן וכיום מביעה את עצמה היטב וברגישות. היא מאוד מודעת לעצמה, קוראת סיטואציות חברתיות היטב ומגלה רגישות גבוהה מאוד למשפחתה הקרובה וכן לחבריה. יש לה זיכרון מצויין והיא מזכירה לנו רבות דברים שהתרחשו לפני זמן רב, בפרטי פרטים.
    בשבועות האחרונים, היא מתעקשת שנפנה אליה בשמות של שני ילדים מסויימים מהגן אליו היא הולכת. היא רוצה שנפנה אליה בשמם, וכן שנמיר את כל הפנייה שלנו אליה ללשון זכר, למשל:"אורן, תאכל יפה בבקשה." היא מתקנת אותנו אם אנו שוכחים ומאוד נהנית שאנו פונים אליה כך. רוצה לציים שאיננו מתנגדים לכך כלל אלא זורמים איתה לגמרי, מתוך הנחה שזהו שלב טבעי. אולם בימים האחרונים זה התגבר, היא "מחליפה את הזהויות שלה" לפעמים מספר פעמים באותה הסיטואציה ורוב הזמן היא רוצה שנפנה אליה בלשון זכרית. בזמן שאני מדברת איתה, היא מודיעה לי ש"היא אורן" ולאחר כמה משפטים שלי היא משנה "אני שי" וזה מתחיל להטריד אותי מעט.
    ארצה להוסיף שאחד משני הילדים הוא כבן גילה, והשני קטן ממנה ביותר מחצי שנה. באופן כללי, היא אחת מהגדולות בגן והיחידה פרט לאותו אורן, שגמולה.
    ארצה לדעת אם יש לי סיבה לדאוג או שעליי להמשיך לפנות אליה בלשון משתנה. היא גם מבקשת מאבי ואימי שלוקחים חלק פעיל מאוד בגידולה, שכן אנ סטודנטית ובעלי עובד שעות ארוכות, לפנות אליה כך. לעיתים היא אף מוסיפה ומבקשת שנדע שהיא "אורן תינוק" ולכן, רוצה שנתנהג אליה ונדבר איתה כמו אל תינוק.
    המון תודה על ההתייחסות ושתהיה המשך שבת מקסימה!
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה על הילדה שמחלייפה זהויות?...

עדי
    18/02/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים ו-4 שמחליפה זהויות - תגובה

סמדר ריינר
    19/02/2013

שלום עדי,
    נשמע שהבת שלכם לא רק מפותחת , אלא מפותחת מעבר לגילה, העובדה שהיא מזכירה לכם דברים, מצביעה על כך שיש דגש בבית (גם אם אל התכוונתם לכך) לראות בה גדולה וחכמה, וזה תפקיד שהיא נכנסה אליו ולפעמים הוא מכביד עליה, ולכן היא רוצה להיות ילד אחר, קטן. הייתי מנסה להוריד ממנה קצת ציפיות, אם יש כאלה, ולאפשר לה להיות תינוקת, לשחק איתה בתינוקת וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו