ילדה מרדנית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה מרדנית
    רינה
    17/02/2013

שלום רב!
    יש לי ילדה בת 4 שהיא מאוד מרדנית. היא ילדת סנדוויץ בין ילד בן 7 ותינוקת בת 7 חודשים.
    היא ילדה שמחה חייכנית חברותית אבל לא קשיבה בכלל.
    כל דבר שאומרים לה לא לעשות היא עושה דווקא מה שגורם לכעסים ולעיתיקים למתן פליק קטן. גם לאחר מכן היא כאילו מחפשת תשומת לב ועדיין ממשיכה לעשות דווקא.
    לי בתור אמא נורא כואב לכעוס עליה כי היא מביאה אותי לרמה של עצבים נוראיים ואני לא אוהבת את זה אבל בדרך כלל לאחר צרחות זה עוזר .
    איך אוכל להגיע לליבה ולגרום לה להקשיב לנו בלי כל בכעסים סביב????
    דרך אגב גם בגן בהתחלה היא היתה עושה מה שהיא רוצה וזה נורא הפריע לגננת אבל לאט לאט התמתנה.
    אשמח לעזרה במהרה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מרדנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה מרדנית - תגובה

סמדר ריינר
    19/02/2013

שלום רינה,
    קודם כל חשוב שלא תתנו מכות, גם לא קלות. מכות זה דבר משפיל וקשה עבור ילד ורק מגביר את הכעס והמרדנות שלו.
    חשוב שתמצאי זמן איכות לבד עם הילדה, בלי הילדים האחרים ותנסי למצוא דרכים אחרות, חיוביות לתת לה תשומת לב, כיוון שכרגע זו הדרך שלה לקבל תשומת לב, אפילו שתושמת הלב היא שלילית. ילדים חייבים התייחסות, ומעדיפים לקבל התייחסות שלילית מאשר לא לקבל בכלל.
    לכן את צריכה ללמוד להתייחס פחות לדברים השליליים שהיא עושה כי זה רק נותן לה תשומת לב ומחזק את הדפוס ולתת לה תשומת לב סביב דברים אחרים וכן חיזקים חיוביים כשכן עושה דברים נכון גם אם זה דברים קטנים מאוד ולכאורה לא משמעותיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו