מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדת נטישה עקב אשפוזל אמאאמא12/03/2008
שלום,
יש לי 2 ילדים בן שנה ו3 חודשים ובת 3 וחצי,. לפני כשלושה וחצי שבועות אושפזתי באופן פתאומי לקצת יותר משבועיים ללא יכולת לתקשר עם הילדים, ואחר כך חזרתי הביתה והייתי מאוד מותשת ללא יכולת לתפקד במשך עוד כשבועי.
הקטן שלי היה יונק ולא היה לוקח בקבוק היה מאוד קשור בהנקה ונרדם רק בצורה זו.שניהם היו ילדים מאוד עצמאיים, הקטן ממש ידע להעסיק את עצמו בצורה מצויינת. אני רוצה גם לציין שמשך כל התקופה שנעדרתי מהבית הקטן היה חולה עם חם גבוה ובילה פעמיים בחדר מיון(הוא ילד בריא בד"כ). רוב ההעדרות שלי הוא היה עם הסבתא אותה הוא מאוד אוהב ,וב3 ימים האחרונים עבר לעוד 2 בתים אותם הוא לא מכירה (הסבתא הייתה מותשת), היה מאוד קשה להרדים אותו בזמן שלא הייתי. כשחזרתי הוא שוב היה עם וירוס קשה וחום בקושי ישן ולא ירד מהידיים במשך שבוע ואני כאמור הייתי מאוד מותשת. ב- 3 ימים האחרונים הוא מרגיש טוב אבל זה ילד שונה מאוד ממה שאני מכירה הוא כל הזמן צמוד אלי אני לא יכולה לעזוב את החדר כי הוא מיד נעלב ומתחיל לבכות, רוצה הרבה ידיים ורק שלי, מתקשה מאוד להרדם ומתעורר הרבה בלילה לפעמים בצרחות ושוב מתקשה להרדם (גם לי מאוד קשה ההרגשה שאני לא יכולה יותר להניק אותו ולהרגיע אותו). ברור לי שהוא חווה חוויה מאוד קשה וכנראה סובל מפחד נטישה , הבעיה הנוספת היא שהוא גוזל את כל תשומת הלב מהגדולה שמאוד מבינה ומאוד בוגרת, למרות שגם לה יש כמה התקפי העלבות ו"אני כועסת עלייך" ובוכה סתם על שום דבר וזה לא אופייני לה כלל, אני חוששת שאם לא אעשה משהו בנידון המצב לא ישתפר וזה יפגע עוד בגדולה ( לפני יומיים היא אמרה לי "אני כבר לא אוהבת אותך", שאף פעם לא אמרה לי בעבר. בבקשה עזרו לי מה עושים , האם צריך לפנות לעזרה מקצועי , ואם כן אז למי, ובינתיים כיצד עלי לנהוג?
תודה, אמא מודאגת ואוהבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
שרון באומל15/03/2008שלום לך
את נשמעת עם תובנה עמוקה לכל מה שקרה. אכן, ילדייך עברו סוג מסויים שלטראומה בעקבות פרידה פתאומית ולא מובנת (וגם לא באשמתך!!!!!!!!!!!!!!!!). עקב התגובות החריפות, אני מציעה לפנות לאיש מקצוע (פסיכולוג או עו"ס קליני) במקום מגורייך, למספר שיחות, על מנת לקבל הכוונה כיצד להתמודד עם מה שעברתם כולכם.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)