מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מחיתוליםשני23/02/2013
שלום .. יש לי ילד בן שנתיים וחצי נגמל לפני שנה מחיתולים לבקשתו .. התהליך היה מהיר ומוצלח לאחרונה הוא עושה פיפי וקקי במכנסים וזה לא מפריע לו אחרי שנגמל לחלוטין . המטפלת אומרת שהוא ילד מאוד מאוד חכם וחברתי וניסתה לעזור לי בתיאום כמובן בכמה שיטות וזה לא עזר . מה ניתן לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
סמדר ריינר24/02/2013שלום שני,
לפני שמחלטים מה עושים צריך קודם כל להבין, מה קרה דווקא עכישו שחלה רגרסיה. האם חל שינוי כלשהו במשפחה או בחייו? האם את בהריון או שנולד אח? (גם אם נדמה לך שהוא לא יודע על ההריון?) לפני כל פעולה צריכה להיות חשיבה, ולפי ההבנה מה קרה, מחליטים מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא היה שינוי משמעותי
שני24/02/2013קודם כל תודה על תשובה מהירה . לא היה שינוי בחייו אותו משפחתון לא הצטרף אף אחד לחיינו אם יעזור לכם זה נכד ראשון לשתי המשפחות הוא מקבל פינוק ופרגונים ללא הפסקה הוא מחונך כי אני ואבא שלו שמים לו גבולות ברורות מנסה לחצות ולא נותנים לו . אבל תמיד עושה השוואה עם הדודות המפנקות ומסביר לנו כי כולם נותנים לו ואנחנו לא . יכול להיות שזו סיבה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא היה שינוי משמעותי - תגובה
לא נשמע לי הגיוני שזו הסיבה בצורה ישירה, אבל יכול להיות שעצם הויכוח על העניין מעיד על זוג מאבק כוח שהתפתח בינו לביניכם וגורם לו לעשות דווקא במובן כלשהו.
כדאי לבדוק האם אתם נכנסים איתו למאבקי כוח או שהגבולות שאתם מציבים לו הם ענייניים בלבד. למלש איך אתם מציבים את הגבולות, מהם הגבולות שאתם מציבים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות
שני24/02/2013למשל אם אנחנו עושים קניות הוא יכול לבחור רק דבר אחד בלבד .. בבית הוא יכול לבחור משהו אחד טעים לאכול . שינה זה רק בחדר שלו במיטה שלו כשהוא משחק בחדר המשחקים הוא חייב לעזור לי לסדר . וגם אם אנחנו אצל חברים שיש להם ילדים אסור לו שיקח משחק איתו הביתה אפילו אם הם מרשים לו .. גבולות בטעם לדעתי . אנחנו איתו מאוד רגועים ולא מתעצבנים עליו שומרים על קור רוח ומנהלים איתו שיחות בשפת ילדים גדולים שירגיש שהוא גדול ומצד שני נותנים לו הגבלה אבל עם אפשרות הבחירה שירגיש שזה מה שהוא רוצה שלא מחייבים אותו .. הוא ילד מקסים עטוף באהבה והבנה . המטפלת אומרת שמקנא בילדים בתהליך גמילה לא נשמע לי הגיוני זה כבר חודש ניסיתי כל השיטות לא יודעת כבר מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות - תגובה
לדעתי אתם מגבילים אותו קצת יותר מדי בשביל ילד בגילו. אפשר למצוא כל מיני פשרות ורעיונות יצירתיים, משהו בתאור שלך מרגיש לי קצת נוקשה מדי עבור ילד בן שנתיים וחצי. למשל אפשר לתת לו לקחת משחק מחברים אם הם מרשים ולהחזיר בפעם הבאה. הוא זקוק לזה כדי להקל עליו את הפרידה, ואחר כך הוא גם יחזיר. הייתי מנסה לראות איפה אפשר לראות מה מתאים עבורו ביסטואציה מסויימת ולהתאים אליה, ופחות ללכת בכל מחיר על חוקים כלליים שלפעמים לא מתאימים לגיל שלו ולסיבה שבגללה הוא זקוק לגמישות.
אם אתם עדיין לא מוצאים פיתרון, אולי כדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)