מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 4.רונית25/02/2013
שלום רב,
הבן שלי, בעוד חודש יהיה בן 4. הוא ילד חכם,נבון, פיקח, מבין עניין.
יש לי אחיין בן 6, שהבן שלי לא מסתדר איתו, הוא מחליט לשחק איתו, ופתאום באמצע, המשחק משתבש, חוטף לו, לא רוצה לחלוק איתו, לא רוצה שהוא יהיה לידו, אומר לו אל תשב לידי וכו'.
אני אומרת לו בכל פעם שהוא יכול להחליט רק בשביל עצמו, הוא לא יכול להחליט לילדים אחרים ולאנשים אחרים איפה לשבת, איך לשחק ובמה לשחק, אבל הוא בשלו. אני לוקחת אותו הצידה, להירגע, לוקחת אותו לחדר ויושבת איתו בחדר, הוא אומר שהוא נרגע, חוזרים, מבקש סליחה, ואז הוא שוב חוזר על אותו הדפוס.
הדבר קורה גם עם ילדים אחרים, למשל אם הולכים להצגה, הוא לא רוצה שיישבו לידו בכיסא.
אני חייבת לציין, שכאשר יש ילד שמוצא חן בעיניו, הוא חולק איתו, נותן לו מכל טוב, אבל כשיש ילד שלא "יושב לו טוב" אז ההתנהגות היא לא נעימה, מעליבה, משתנה.
אודה לכן על תשובה מהירה, כי בשבת האחרונה הדבר גרם למריבה ביני לבין האמא השנייה, וזה מצב ממש לא נעים.
תודה רבה ויום נעים,
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4. - תגובה
סמדר ריינר26/02/2013שלום רונית,
אני לא מבינה מבינה מדוע זה צריך לגרום למריבה בינךל לאימא השנייה, זהו עניין בין ילידם ואין צורך שתתערבו. הבן שלך צריך ללמוד מהניסיון, שכאשר הוא מתנהג ככה יהיו לזה מחירים חברתיים ואז הוא ירצה מעצמו לשנות זאת. מעבר למה שהסברת אין מה להסביר. כמובן שהוא לא יכול להחליט איפה מישוה אחר יישב ומה מישהו אחר יעשה ובעניין הזה כמובן שאין לשתף פעולה עם השטלתנות שלו. אם הוא לא משחק יפה עם ילד אחר, אז הילד השני לא חייב לשחק איתו, ואתן לא צריכות להתערב בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה. המשך שאלה.
רונית26/02/2013שלום סמדר ותודה על תגובתך המהירה.
בדרך כלל בסביבה אחרת איני נוהגת להתערב, מדי פעם אני נותנת קווים מנחים, אבל כאן, מאחר והאמא הזו תמיד נמצאת בתמונה ותמיד מטה את הכף לטובת הבן שלה, אני מרגישה צורך להיות נוכחת שם תמיד ולגונן על הבן שלי, זה מתיש אותי ואחרי כל שבת כזו אני צריכה לנוח יומיים.
האם תמיד צריך להניח לילדים לשחק לבד, לריב לבד ולפתור את בעיותיהם לבד? מתי עובר הגבול? מתי ההורה צריך להתערב? אם אחד חוטף (בן 4) והשני מייבב (בן 6), לא להתערב? ואם האמא השנייה מתערבת עדיין להישאר בצד?!
זה מאוד קשה כאשר אתה לא ההורה היחיד בסביבה.
שוב תודה על תגובתך המהירה,
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה. המשך שאלה. - תגובה
סמדר ריינר27/02/2013שלום לך,
מותר לך להתערב אבל בצורה קצרה וחד פעמית. אם הם לא משחקים ביחד, אז פשוט להפריד ביניהם, אבל לא להיכנס לסאגה הזו, ולא לנאומים, הסברים, התחננויות וכו', חשוב מאוד להיות קצרים ותקיפים, וברורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)