דמיון או מציאות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דמיון או מציאות
    הילי
    01/03/2013

שלום,
    בני בן שנתיים ושמונה חודשים בעל עולם דמיון עשיר ויכולת ורבלית גבוהה.
    לעיתים בני מתלונן שילד כזה או אחר הרביץ לו בגן ומתאר מה עשה לו (דחף, שרט, צבט ואיפה). בגן גם מדברים עם הילדים שאלימות פיזית ומילולית אסורה.
    לאחרונה בני מרבה לדבר עם מכות - בעיקר על כך שאסור להרביץ, לדחוף ולשרוט. וגם מספר על הזאב שמרביץ לו ומה עושה לו. בדרכ יודע לשייך את הזאב לספארי וגם אומר לפעמים שטורף אותו. הוא מכיר את הזאב מהסיפור כיפה אדומה. אני חוששת שה״זאב״ הוא אחד מילדי הגן. בכוונתי לשאול את הגננת אם יש ילד מסויים שמרביץ במיוחד (אני יודעת שמרביצים לו מידי פעם כמו לילדים אחרים ואין משהו יוצא דופן לחיי גן). יחד עם זאת אני יודעת שהיא לא רואה הכל בגן של 30 ילדים עם 2 קבוצות גיל.
    אני תוהה עם זה עולם הדמיון או המציאות.
    אשמח לשמוע את דעתך כיצד עליי להתמודד.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמיון או מציאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמיון או מציאות - תגובה

סמדר ריינר
    03/03/2013

שלום הילי,
    לבדוק עם הגננת, כל עוד עושים את זה בצורה עניינית זה לא מזיק. עם זאת בכלל לא בטוח שהתאורים של הזאב מתייחסים לילד אחר, מאוד יכול להיות שהזאב מתאר את עולמו הפנימי של הילד עצמו, וההתמודדות שלו עם דחפים תוקפניים טבעיים שעולים אצלו, והוא לא יודע מה לעשות איתם.
    הייתי ממליצה לך לאפשר לו דרכים לא מזיקות לביטוי תוקפנות, באמצעות משחק, להרביץ לכרית וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו