איך מתמודדים עם הסיטואציה המתוארת?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך מתמודדים עם הסיטואציה המתוארת?
    הילה
    06/03/2013

שלום
    יש לי 2 בנות אחת בת 7 והשנייה בת 4 היום היינו אצל רופאת השיניים ובסיום הביקור הבטחתי לבנות גלידה, הרופאה אמרה לביתי הגדולה שהיא יכולה לאכול גלידה אבל לא דברים קשים למשך שעה. הגענו לגלידריה ביתי הגדולה בחרה לה גלידה שהיא אוהבת והקטנה בחרה מעיין גלידת יוגורט עם כל מיני תוספות מפנקות. ביתי הגדולה החלה לבכות ללא הפסקה ואמרה שזה לא פייר ושזה מגרה אותה והיא לא יכולה... וביקשה שלא אקנה לקטנה את הגלידה , הסברתי לה שזו הבחירה של הקטנה כי היא יכולה (טכנית מותר לה) ושבמקום לבכות ולעשות לי הצגה שלמה שתאמר תודה ותהנה מהגלידה שהיא קיבלה .. זה כמובן לא עזר , הבכי המשיך ואיתו "האיחולים" שהיא לא חברה שלי ולא תלך איתי וכו' וכו' בחרתי להתעלם למרות שבתוכי מאוד כעסתי על ההתנהגות הזו . מה עלי לעשות ? כיצד הייתי אמורה להגיב ? איך אפשר להימנע מסיטואציה כזו בעתיד. יש לציין שביתי הגדולה תמיד בודקת מה הקטנה מקבלת ואומרת "זה לא פייר היא קיבלה כך וכך.." וזאת למרות שתמיד אנחנו קונים 2 מכל דבר ומשתדלים למזער את הקינאה - היא תמיד חייה במעיין תחושת קיפוח לא מוצדקת , אני משקיעה בה המון והיא באמת מקבלת המון .. ודווקא בגלל סיטואציות כאלו אני מרגישה (כמו ילדה בעצמי) שאני מתרחקת ממנה ומתקרבת לקטנה שתמיד הכל בסדר לה ולא מבקשת דבר..נא עצתכן ... תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מתמודדים עם הסיטואציה המתוארת? - תגובה

סמדר ריינר
    07/03/2013

שלום הילה,
    הדרך היחידה למנוע סיטואציות כאלה בעתיד היא להתעלם מהן כשהן קורות. ברגע שהילדה תבין שהיא לא משיגה את תשומת להב הנדרשת באופן הזה, לא תהיה לה סיבה להמשיך ולהוציא על ההתנהגות הזו את כל האנרגיה.
    בלי קשר לזה, אם היא מרגישה שהקטנ ה מקבלת ממך יותר אהבה, אהדה או שתומת לב, הגיוני שהיא מקנאה בזה ולאל באמת בגלידה.
    כדאי, בלי קשר לכל העניין להעניק לה זמן איכות ללא אחותה הקטנה, ולהשקיע בשיקום הקשר ביניכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו