מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 8.5 שנושכת את עצמהhnaveh14/03/2013
בתי בת 8.5 בכיתה ג', סובלת מזה כשנה וחצי מבעיות ריגשיות, שהחמירו מאז שנולדה ביתנו השלישית.
בעקבות אבחון שהיא עברה לקראת כיתה ג', היא אובחנה כסובלת מהפרעת קשב וריכוז על רקע ריגשי. בהמלצת נוירולוג ילדים בעקבות האבחון ובעקבות בדיקות נוספות, היא נמצאת בטיפול ריגשי פרטני באומנות פעם בשבוע וגם בטיפול קבוצתי פעם בשבוע אצל יועצת ביה"ס, לשיפור מיומנויות חברתיות.
נראה היה לאחרונה שחל שיפור ניכר, אלא שהמצב החברתי שלה לא השתפר ואף הולך ומחמיר: היא כמעט ולא מוזמנת ע"י חברות מהכיתה ובכלל, ואם היא מזמינה חברות, היא נתקלת לעיתים קרובות בסירובים או שגרוע מזה חברות קובעות איתה וברגע האחרון "נזכרות" שהן לא יכולות או שיוצרות "קואליציות" נגדה ונפגשות בלעדיה למרות שקבעו איתה (זה נודע לי בטעות). ניסיתי כמה פעמים לדבר עם מחנכת הכיתה בעבר, אבל היא לא רואה בביה"ס את כל מה שאני מתארת כאן, לטענתה. דיברתי גם עם ההורים של החברות שאיתן היא יותר נפגשת יחסית, אבל ללא הועיל.
היא מאוד ביקורתית וצינית כלפי הסובבים אותה, מבוגרים וילדים בני-גילה, מה שאני משערת מהווה גורם משמעותי לבעיה. למרות בקשות חוזרות ונישנות שלי ממנה, היא לא מפסיקה לבקר את הסובבים אותה.
היום היא הגדילה לעשות ונשכה את עצמה בכוונה עד שגרמה לעצמה שטף-דם פנימי (מתחת לעור), שאני משערת נועד למשוך את תשומת-ליבי, כי היא הראתה לי אותו.
אני כבר מתחילה להיות אובדת עצות...
אודה לכם בקבלת עצות מקצועיות, גם כדי שאוכל להיות ממוקדת יותר בשיחה עם המחנכת ועם המטפלת הריגשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 8.5 שנושכת את עצמה - תגובה
סמדר ריינר15/03/2013שלום לך,
לא כל כך ברור לי מדוע את זקוקה לעיצה חיצונית לטיפול שהילדה מקבלת. פשוט תספרי למטפלת הריגשית מה קרה, ותחשבו על זה ביחד.
אני כן יכולה להגיד לך שכאשר ילד עובר שינוי, לוקח זמן עד שזה בא לידי ביטוי גם מבחינה חברתית, כיוון שלקבוצה לקוח זמן להפנים את השינוי שלו והם מתייחסים אליו עדיין כפי שהכירו אותו קודם. זה תהליך שלוקח זמן וצריך סבלנות עבורו.
יכול להיות שיעזור גם אם תדברים עפ פסיכולוגית בית הספר כדי לברר מה ניתן לעשות ברמה של התערבות עם הכיתה, ואולי ליזום פגישה משותפת, עם פסיכולוגית בית הספר והמטפלת הריגשית שלך כדי לחשוב ביחד איך לעזור לילדה בכיתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)