מתי לשים גבול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • מתי לשים גבול
    אולגה
    18/03/2013

    שלום
    יש לי ילדה בת 3.10 וילד בן 2 הילד מחכה את הילדה בכל דבר כל משפט היא אומרת הוא חוזר עליו באופן אוטומטי כל התנועות שלה והעמידה שלה האם זה נורמלי והאם אני צריכה להתעלם מזה?
    מה שמפריע לי יותר זה שהוא רוצה גם ללבוש שמלה ונעליים של בנות וכשהיא שמה שמלה הוא מתחיל לבכות שגם הוא רוצה ניסיתי להסביר לו שאתה ילד וילדים לא שמים שמלות ונתתי לו דוגמאות מאבא וילדים שהוא מכיר אבל זה לא עזר אז בסוף קראנו לכמה חולצות "שמלה" וזה שמח אותו ועכשיו בכל פעם שהילדה מבקשת לשים שפתון או לק גם הוא רוצה ואני שמה לשניהם האם זה בסדר? האם זה ישפיע עליו כשיגדל ועל הגבריות שלו?
    תודה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתי לשים גבול

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מתי לשים גבול - תגובה

    סמדר ריינר
    19/03/2013

    שלום אולגה,
    לא ניתן כרגע לדעת כיצד זה ישפיע עליו כשיגדל. הערצה לאח או אחות גדולים הם תופעה נפוצה ונורמלית. אם זאת היא מועצמת לעיתים יותר מדי כאשר יחידת ההורים נחווית כחלשה מדי. כדאי שתבדקו עם עצמכם האם יכול להיות שמי שמנהל את הבית בפועל היא בתכם ולא אתם, ואולי היא נתפסת בעיני הבן שלכם "כבוס האמיתי" ולא בדיוק אתם? אם זה כך, כדאי להקפיד על גבולות וסמכות הורית עבורה וזה ישפיע גם עליו.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו