בן שנתיים וחצי בעיות התנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחצי בעיות התנהגות
    שיין
    21/03/2013

שלום, יש לי ילד בן שנתיים וחצי שבמזמן האחרון מתנהג בצורה קשה :
    מרביץ לנו לאחיו בן ה 6.5 לאחותו בתינוקות בת 8 חודשים ולנו גם ללא סיבה, הוא פתאום יכול לגשת לאחיו שיושב ולהרביץ לו או לנשוך אותו.
    כשאני מדברת איתו בכייף פתאום הוא יכול לתת לי מכה בפנים, לא יוצר קשר עיין כשמדברים איתו מתחיל להשמיע קולות,
    הורס את הביית משחית משחקים זורק כל מה שיש לי ביד, שובר, מנפץ, מצייר על הקירות מלכלך בכוונה, זורק את האוכל על הריצפה בכוונה, מתעסק בדברים מסוכנים מתפס על כל דבר אפשרי קופץ משתולל ופשוט לא מקשיב לכלום, כל דבר זה מלחמות איתו ולכל דבר הוא לא מסכים הכל אצלו זה "לא",
    לא אוהב שמחבקים אותו או מנשקים אותו, אי אפשר לשבת איתו לרגע וללמד אותו דברים חדשים ולכן השפה שלו דלה הוא לא יודע הרבה דברים שילדים בגילו אמורים לדעת.
    אני משתדלת אפילו שהוא לא מבקש לחבק אותו לנשק לדבר איתו רגוע וכשצריך להעמיד אותו במקומו על מעשה לא טוב שעשה ואז מגיעות הצרחות האיומות שלו והופך את זה למלחמה מתישה מאוד שלפעמים מראש אני מוותרת, אבל לא מוכנה לוותר על דברים מסוכנים או אלימות שבאה מצידו.
    מה עושים במצב כזה? האם צריך לקחת טיפול ? ואם כן לאן לגשת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחצי בעיות התנהגות - תגובה

נעמה סבג שמש
    22/03/2013

שלום לך שיין,

התיאור שנתת מתאר מצב שבהחלט יש לתת עליו את הדעת. סביר להניח שלא קל לו עם אחותו הקטנה ויכול להיות שכבר אינו הקטן משפיע עליו.
    חשוב יהיה לעבוד איתכם ההורות על הצבת גבולות נכונה לילד, על תגובות מתאימות ועקביות בקשיים שתיארת. כדאי גם לשקף לו את החוויה והתסכול ולעטוף אותו בהיבט הזה.
    לצערי, זה לא מצב שניתן לפתור מהעצות המעשיות שנתתי כאן וכדאי מאד שתשקיעו בזה עבודה עכשיו כדי לפתור את המצב.
    כל הכבוד לך על הערנות וההבנה שיש לטפל בכך.

במכללה שלנו יש בוגרות קורסים שלוקחות מחירים סמליים כחלק מהסטאג'. את מוזמנ לפנות לעידן ההורות ונפנה אותך לבוגרים שבשמחה יעזרוץ

חג שמח ובהצלחה,

נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות,
    מכללה המכשירה יועצות שינה, מנחות הורים ומלוות לאחר לידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו