יחסי אחים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יחסי אחים
    שני
    21/03/2013

שלום, יש לי שלושה ילדים מקסימים בני: 8.5, 4.5, ושנתיים. אשמח להתייעץ ולקבל הכוונה בנוגע ליחסים ביניהם. ראשית- הגדולה מתייחסת לרוב בצורה מאוד "מגעילה" לאמצעית על אף שהאמצעית כל הזמן דואגת לה, משתפת, חולקת, מתייחסת יפה. זה יושב על דברים מעמיקים יותר, בין היתר- לידתה ש"גנבה" אותנו ממנה היות והיא היתה תינוקת שסבלה מריפלוקס ובכתה 24 שע' שנה שלמה. איך ניתן לשפר את יחסה אליה? בנוסף, הם כל הזמן רבים. והריבים מגיעים לצעקות ומכות רוב הזמן. אנו מציבים גבולות, חוזרים על כך שאלימות וחוסר כבוד לא מקובלים אצלינו בבית, משתמשים ב"הפסקת פעילות" למחשבה ואח"כ בקשת סליחה ללא הועיל. המצב לא משתפר. מה נכון לעשות? כיצד ראוי להתייחס? מאוד חשוב לי לחנך את ילדיי לכבוד הדדי, שיתופיות, תקשורת ראויה וקשובה, וכן לחזק את הקשר ביניהם. מה עושים? בתודה רבה מראש, שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסי אחים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שובב

מיטל
    21/03/2013

בני בן 4, ילד מקסים חביב ביותר וחכם, בשבועיים האחרונים התחילה אצלו התנהגות מאוד שובבה, הוא לא מקשיב לכלום, הוא כל פעם בוחן את ההתנהגות שלי ועושה בכוונה את כל מה שאני לא מסכימה לו, למשל אם אני לא מרשה לקפוץ על הספה אז הוא ימשיך ויצחק לי בפרצוף אם אני אוריד אותו הוא פשוט ישר יחזור וימשיך לצחוק. אך אני אמורה להתייחס להתנהגות כזאת? אני משתדלת לא להתייחס אך לא תמיד ניתן, לפעמים ההתנהגות חמורה מדי ואלימה כלפי וכלפי אחותו.
    אם אני מתעקשת איתו וקובעת עונשים זה אף פעם לא הולך הוא חכם מאוד ועקשן.
    אני מאוד מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות אין לי שום שליטה על הילד.
    אני אוסיף ואומר שבמשך היום הוא ילד מקסים וממושמע, הוא כל היום שואל שאלות וצמא לידע. הילד הרע נכנס לו פתאום בלי שום סיבה מיוחדת וגם ככה הוא חולף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו