מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כיצד לנהוגאמא מודאגת21/03/2013
אני אמא לשלושה ילדים. ילדה בת 8 וחצי, ילד בן 6 וחצי, וילד בן 3 וחצי. הבעיה היא עם הילד האמצעי בן 6 וחצי. בלימודים הוא בסדר, וילד מצטיין. הבעיה היא בבית, הוא מקלל קללות שלמד מהבית ספר, מרביץ לאחיו הקטן ולאחותו הגדולה, מתחצף אלי לפעמים. הבעיה מתחילה שהוא לא נמצא במסגרת לימודים, הוא משתנה, ומחפש גבולות. אני נותנת לו עונשים, כמו אין מחשב, או אין לשחק בנייד שלי שהוא אוהב, אבל זה כבר לא משפיע עליו. הוא גורם לי לצעוק, ולצרוח עליו. גם בקידוש בימי שישי בערב, שכולנו יושבים בשולחן האוכל, הוא חייב לקום ולהפריע. וגם שאני מכניסה אותו לחדר כעונש, זה לא עוזר, עובר שבוע, ושוב הוא משתולל בשעת הקידוש. כיצד לנהוג איתו? איך לגרום לו להפסיק להרביץ לאחיו, ולהתנהג לא יפה? גם המטפלת ששומרת עליו בצהרון מתלוננת עליו, שהוא לא מקשיב לה, ומתנהג לא יפה ומרביץ. אשמח לשמוע מכם עיצה כיצד להגיע אליו? עלי לציין שגם שאני מדברת איתו, זה אולי עוזר לשעה, שעתיים, ואז למוחורת , שוב הוא מתגרה בי ומתנהג לא יפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לנהוג - תגובה
סמדר ריינר22/03/2013שלום לך,
קודם כל כדאי להפסיק עם העונשים, לא רק שהם לא עוזרים הם גם מחמירים את המצב.
נראה שזו הדרך של הבן שלך לקבל ממכם תשומת לב, ולכן כדאי להמעיט ככל הניתן את תשומת להב שניתנת להתהנגויות האלה, להשתדל כמה שיותר להתעלם מהן, כשהוא מרביץ, להפסיק את זה באותו רגע אבל לא להיכנס לנאומים ולשיחות סביב העניין.
מצד שני, כן לתת לו זמן איכות לבדו, בלי האחים, שאותו מנצלים לבילוי כייפי יחד עם אחד ההורים ולא לשיחות נזיפה.
חשוב לתת התייחסות לדברים החיוביים שהוא עושה, למשל להצטיינות בלימודים, ולהרגיל אותו דרך כך לקבל התייחסות על דברים חיוביים ולא שלילייים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
אמא מודאגת23/03/2013קודם כל תודה רבה על תשובתך.
כולם מסביבי (המטפלת של הילד, אחיותיי ועוד) אומרים לי שאם מעכשיו אני לא ישים לו גבולות ויתן לו עונשים שילמדו אותו להתנהג יפה ("להחזיק אותו קצר"), הילד שיגדל ויחפש את הגבולות בחברה לא טובה, ויפנה לדברים מסוכנים.
האם זה שאני יתעלם מהתנהגות שלילית שלו, לא יתפרש אצל הילד כחולשה מצידי? שמותר לו להרביץ ולקלל? שאמא מרשה?
אם אני לא יקיים עם הילד שיחות הסברה שלהרביץ זה לא טוב, איך הילד יבין שזה באמת לא טוב?
אודה מאוד לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך - תגובה
סמדר ריינר24/03/2013שלום לך,
אף אחד לא אומר שלא תציבי גבולות. עונשים הם לא הדרך להצבת גבולות. גבול אפשר לשים בעוד המון דרכים.
את בהחלט יכולה להציב גבול מילולי ולהגיד לילד שההתהנגות לא מקובלת. חשוב לעשות את זה קצר , תכליתי והחלטי, ולא להיכנס לסאגה שלמה. ככל שהוא מקבל יותר תשומת לב סביב ההתהנגות השלילית כך הוא יגביר אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)