מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות התנהגות-בת 7מירי27/03/2013
הבת הבכורה בת 7,בכיתה א.המורה שלה כל הזמן מדווחת לי על קשיים עם הילדה.לדבריה,לילדה קשה לקבל משמעת בכיתה ולעיתים עושה מה שהיא רוצה בכיתה.המורה אומרת שעד ההפסקה הכל בסדר,אח"כ-זו ילדה אחרת.עליי לציין כי גם בבית יש לה מצבי רוח משתנים ומאוד עקשנית,קשה לה לקבל "לא" כתשובה והיא בוכה לא מעט.יש גם קושי ב"להושיב" אותה לעשות שיעורי בית. אולם בסה"כ מדובר בילדה חכמה מאוד,אם כי ילדותית במקצת.אני מנסה לתת לה חיזוקים חיוביים אך גם חושבת שלפעמים צריך להיות יותר נוקשים,במיוחד בנושא של השמת גבולות, שכן לא מעט פעמים הילדה פשוט "מצפצפת" עלי...
המורה טוענת שיש לעשות לה אבחון של הפרעות קשב אולם אני לא בטוחה שזה באמת מה שיפתור, אלא יותר בכיוון של מענה לבעיות התנהגות.
מה בודקים באבחון של הפרעות קשב?האם פסיכולוג ילדים הוא מי שיעזור לי ?האם יש צורך בהפנייה לפסיכולוג ילדים?
אשמח לכל עזרה...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות-בת 7 - תגובה
סמדר ריינר27/03/2013שלום מירי,
כדאי לפנות קודם כל לפסיכולוגית בית הספר כדי לקבל המלצה יותר מסודרת לגבי האבחונים שכדאי לעשות על מנת להבין מה הבעיה.
בכל מקרה, ייתכן וכדאי לשלול הפרעת קשב, כי אם זו לא הבעיה אז באמת זה לא מה שיפתור וכדאי להתקדם הלאה לאבחון אחר, אבל אם כם יש בעיה של קשב וריכוז, חבל להתקדם הלאה גם אם זו לא כל הבעיה בלי להקל על העניין הזה קודם כל, כי אחרת יכול להיות שתתדרשו ממנה דברים שהיא לא יכולה לעמוד בהם בלי העזרה המתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)