סירוב לגמילה- בת שלוש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סירוב לגמילה- בת שלוש
    יעל
    27/03/2013

שלום
    ביתי בת 3 בעוד כחודש. החלטנו לנצל את חופשת הפסח לגמילה מחיתולים. יש לציין שעד עכשיו היא התעניינה בחברות שעושות צרכים בשירותים, ישבה על הישבנון מספר פעמים ועל הסיר אבל מעולם לא עשתה צרכיה בשירותים או בסיר.
    הורדנו את החיתול לפני 5 ימים ומאז היא עדיין לא עשתה בסיר או בשירותים פיפי (קקי זה סיפור אחר- יפורט בהמשך). היא עשתה פעם אחת כשהושבתי אותה בזמן שעשתה וכך המשיכה להשתין לתוך הסיר. תגמלנו אותה במילים טובות ופרס. כשהושבתי אותה על הסיר היא ממש רעדה...
    נדמה שהיא פיתחה חרדה כלשהי מהסיר (שירותים בכלל לא בא בחשבון). היא מתאפקת שעות ומודיעה כל 5 דקות "יש לי פיפי" וכשאני מציעה לה לשבת על הסיר, כל פעם כזו, היא מסרבת בתוקף! ניסיתי לקחת צעד אחורה, להפסיק לשאול אותה אם יש לה פיפי לעיתים קרובות ולהפסיק לשכנע אותה לשבת על הסיר אבל מה אני אמורה לענות בתגובה ל: "יש לי פיפי"? לקיחת הצעד אחורה בינתיים לא עובדת...

לגבי הקקי - היא סובלת מעצירות כרונית כבר יותר משנה וחצי - מקבלת "נורמלקס" כל ערב. עם החיתולים היא הייתה עושה קקי אחרי שהייתה מודיעה עליו כמה שעות קודם, מתאפקת - ולבסוף עושה בחיתול, כשמחזיקים לה את היד... אני לא יודעת איך תלמד לעשות בסיר. האם כדאי להציע לה חיתול רק בשביל שלא תהיה עם עצירות?

היא ילדה רגישה באופן כללי ואני אשמח לקבל עצות כיצד לפעול במידה והיא מסרבת לשבת על הסיר ומתאפקת שעות.

מחכה לעצות טובות גם לגבי הפיפי וגם לגבי הקקי...

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סירוב לגמילה- בת שלוש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סירוב לגמילה- בת שלוש - תגובה

סמדר ריינר
    28/03/2013

שלום יעל,
    כדאי לא ללחוץ עליה, ולהציע לה לשםבת על הסיר עם הטיטול, הטיטול נותן לה הרגשת ביטחון, כיוון שהיא חשה שכאשר היא עושה צריכם משהו מתפרק מהגוף שלה וזה מפחיד אותה, הטיטול נותן לה כרגע הרגשה שהכל נשאר מחובר מוחזק ולא הולך לאיבוד. אפשר לנסות להרגיל אותה לעושת צריכם עם הטיטול על הסיר ובהדרגה לעושת עפ טיטול חצי פתוח , פתוח לגמרי וכו', עד שאפשר יהיה לוותר עליו לגמרי. אפשר גם להקריא לה סיפורים על ילדים שנגמלים, ובאופן כללי להשתדל לא ללחוץ ולא להגביר את רמת החרדה שלה שגבוהה גם כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עוד כמה דברים

יעל
    28/03/2013

ראשית, תודה על התגובה המהירה :)
    כבר עשינו טקס "זריקת החיתולים לפח" כשנשאר רק" חיתול לילה". האם יהיה נכון עכשיו להחזיר את החיתול ולנסות לבקש ממנה לשבת על הסיר? למען האמת, היא מסרבת לשבת על הסיר בכל תוקף ולכן אני חושבת שהחזרת החיתול תגרום לכך שהיא פשוט תעשה הכול בחיתול ואפילו לא תודיע על פיפי, כפי שעשתה קודם... מה דעתך?

כרגע, כשהיא צריכה פיפי ובעיקר קקי, היא מתחננת בפניי שאשים לה מכנסיים. כנראה שזה באמת גורם לה להרגיש פחות חשופה... את מכירה את התופעה? כציד עליי לנהוג לדעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עוד כמה דברים - תגובה

סמדר ריינר
    28/03/2013

שלום יעל,
    אז מה אם עשיתם טקס? זה פחות חשוב, רמת החרדה שלה מאוד גדולה, וכדאי לנסות להיענות למה שעושה לה הרגשה רגועה יותר, ואם זה מכנסיים אז מכנסיים. אני מציעה שתציעו לה לשבת על הסיר עם טיטול ואפילו עם מכנסיים ותראו מה תגובתה, אני מאמניה שיהיה לה יותר קל, ואם לא, אז לא נורא.
    חשוב שהתהליך יהיה כמה שיותר בשליטתה וכמה שפחות מלחיץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו