אלימות אגרסיבית ותסכול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אלימות אגרסיבית ותסכול
    ימי
    30/03/2013

שלום,

בני ילד יפיפיה וחברותי, בן שנתיים וחצי עם סף תסכול נמוך מאוד ומתקשה לקבל את המילה "לא" ונעלב מאנשים בקלות...מאז שנכנס לגן גדול (30 ילדים) הוא החל להרביץ.
    תחילה היה נותן מכה קטנה כאקט של מגננה על עצמו מפני חטיפת צעצועים, אך עם הזמן הדבר החריף, הוא היכה אותי ואת אביו, אחותו ויום אחד ראיתי שהיכה את הסייעת של הגן (לא נאמר לי מילה מהגן, אך אני יודעת ששמו אותו בעונשים).
    ראוי לציין כי בתחילת השנה התחלפה הגננת בגן ונראה שהצוות לא מתפקד, אז הוצאתי אותו מהגן לפני חופשת פסח.
    מאז הילד מאושר וראיתי שינוי לטובה (החל לשבת באוכל ובמפגש מה שלא היה קורה לפני).
    במהלך השבוע האחרון הוא בחופשה איתי בבית ויש ימים שהיה פשוט מקסים (ששיחקתי איתו והקדשתי לו), אך אם הוא נמצא בחברת אנשים (סבא סבתא, אחות ואחיינים), הוא תמיד מוצא סיבה לריב ולהכות (נשיכה, מכה חזקה).
    לי הוא הפסיק להרביץ משום שיום אחד זרקתי לו רכבת שהוא מאוד אוהב לאחר שזרק אותה על ראשי!.
    אינני יודעת מה לעשות עם העניין, אני מאוד עניינית ותקיפה והיה נראה שזה עוזר אך רק לתקופה קצרה.
    אשמח אם תפנו אותי להדרכה וזאת למרות שהנני מתחום החינוך.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות אגרסיבית ותסכול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות אגרסיבית ותסכול - תגובה

סמדר ריינר
    31/03/2013

שלום ימי,
    קודםכל לא הייתי מתייגת אותו בגילו הקטן כילד עם סף תסכול נמוך, ההתנהגות שלו היא בטווח הנורמלי לגילו.
    שנית, חשוב לתת לו כלים להתמודד עם תסכול ולא רק לקחת את הכלים שיש לו. הכלי שיש לו עכישו זה להרביץ. צריך למצוא דרך להחליף לו את זה בכלי אחר, למשל אפשר ללמד ואתו להרביץ לכרית וכך להוציא את התסכול שלו, ללמד אותו להגיד מה מפריע לו ומה מתסכל אותו (אפילו אם הוא מדבר היטב זה לא אומר שהוא יודע לבטא את הרגשות המציקים ברגע הנכון), ככל שידע לבטא את עצמו ריגשית, יכול להסתפק בביטוי מילולי במקום להשתמש בידיים.
    אם את מעוניינת בהדרכה, את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזור מגורייך, או למכון להתפתחות הילד באיזור מגורייך שעובד עם קופת החולים שלך.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו