מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד מפרידה בגיל שנההלל01/04/2013
שלום, אני אם לבן שנה.
כשאני עוזבת לעבודה הוא בוכה. לזמן קצר. אני עובדת משמרות ולכן לא תמיד נמצאת גם בלילות.
לרוב טרם עזיבתי אני אומרת לו שאמא הולכת לעבודה ואח"כ חוזרת. לפעמים אני כה פוחדת מהבכי שלו שאני מחכה עד אחרי שירדם או חומקת בלי שהוא שם לב, אני יודעת שזה גרוע ועלול לגרום להחמרה בחרדת נטישה אבל לעיתים אין לי כוחות להתמודד עם הסבל שלו והאשמה שלי. אפילו שהוא בוכה רק לזמן קצר. לעיתים לוקחים אותו ללוות אותי לאוטו כשאני נוסעת ואז הוא לא בוכה, רק מסתכל.
שאלותי:
1. למה כשאני הולכת ממנו הוא בוכה, אבל כשהוא "הולך ממני" (למשך עם סבא לטיול) הוא לא בוכה?
2. איך לגרום לכך שהוא לא יבכה כלל כשאני עוזבת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מפרידה בגיל שנה - תגובה
סמדר ריינר02/04/2013שלום לך,
הוא לא בוכה כשהוא הולך ממך, כי שם יש לו הרגשה שהשליטה אצלו.
את לא יכולה לגרום לזה שהוא לא יבכה בכלל כשאת הולכת, הוא עדיין קטן מאוד ולא יכול להבין את המשמעות של זמנים ושאת תחזרי, זה לא ברור לו עדיין, זה ברור לו יותר כשיגדל.
אם כשלוקחים אותו לראות איך את נוסעת זה עוזר, אז אולי כדאי לעשות את זה יותר, ובכלל כדאי שיהיה מבוגר שיכיל אותו כשא הולכת ושסיח את דעתו וירגיע אותו, גם הוא בוכה כשאת שם, זה יכול לעזור לו להירגע יותר מהר כשאת הולכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)