פחד מפרידה בגיל שנה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מפרידה בגיל שנה
    הלל
    01/04/2013

שלום, אני אם לבן שנה.
    כשאני עוזבת לעבודה הוא בוכה. לזמן קצר. אני עובדת משמרות ולכן לא תמיד נמצאת גם בלילות.
    לרוב טרם עזיבתי אני אומרת לו שאמא הולכת לעבודה ואח"כ חוזרת. לפעמים אני כה פוחדת מהבכי שלו שאני מחכה עד אחרי שירדם או חומקת בלי שהוא שם לב, אני יודעת שזה גרוע ועלול לגרום להחמרה בחרדת נטישה אבל לעיתים אין לי כוחות להתמודד עם הסבל שלו והאשמה שלי. אפילו שהוא בוכה רק לזמן קצר. לעיתים לוקחים אותו ללוות אותי לאוטו כשאני נוסעת ואז הוא לא בוכה, רק מסתכל.
    שאלותי:
    1. למה כשאני הולכת ממנו הוא בוכה, אבל כשהוא "הולך ממני" (למשך עם סבא לטיול) הוא לא בוכה?
    2. איך לגרום לכך שהוא לא יבכה כלל כשאני עוזבת?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מפרידה בגיל שנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מפרידה בגיל שנה - תגובה

סמדר ריינר
    02/04/2013

שלום לך,
    הוא לא בוכה כשהוא הולך ממך, כי שם יש לו הרגשה שהשליטה אצלו.
    את לא יכולה לגרום לזה שהוא לא יבכה בכלל כשאת הולכת, הוא עדיין קטן מאוד ולא יכול להבין את המשמעות של זמנים ושאת תחזרי, זה לא ברור לו עדיין, זה ברור לו יותר כשיגדל.
    אם כשלוקחים אותו לראות איך את נוסעת זה עוזר, אז אולי כדאי לעשות את זה יותר, ובכלל כדאי שיהיה מבוגר שיכיל אותו כשא הולכת ושסיח את דעתו וירגיע אותו, גם הוא בוכה כשאת שם, זה יכול לעזור לו להירגע יותר מהר כשאת הולכת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו