שינוי בהתנהגות של ילדתנו כמעט בת חמ

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות של ילדתנו כמעט בת חמ
    אחת
    04/04/2013

שלום,

יש לנו ילדה מקסימה בת ארבע ועשרה חודשים. יש לה אח בן תשעה חודשים.
    בחודש האחרון יש שינוי בהתנהגות שלה. זה מתבטא בלעשות פיפי במיטה בלילה (ממוצע של אחת לשבוע) ולפני מספר ימים אף עשתה פיפי במיטה שלנו באמצע היום בזמן שהיא ערה לגמרי. חשוב לי לציין שהיא ביקשה מבעלי לא להיכנס לחדר בדיוק לפני שהיא עשתה את זה.
    היא אוהבת מאוד את אחיה, מלטפת אותו ומנשקת תמיד, אך מצד שני מקנאה כשאני לוקחת אותו על הידיים או אפילו מאכילה אותו.
    התנהגויות נוספות: רוצה שאני גם אאכיל אותה, מתעצבנת בבית יותר, רוצה את תשומת הלב (בעיקר שלי) בכל שניה, באה למיטה שלנו בלילות ובורח לה טיפה פיפי לפעמים בתחתונים. בנוסף, בתקופה האחרונה התחילו לה "טיקים" בפנים של עצימת עיניים, אבל אנחנו מקפידים לא להעיר לה על כך בכלל, כאילו זה לא קיים.
    חוץ מזה היא ילדה מאוד חברותית, בגן הכל בסדר והיא מאוד ספורטיבית. היא גם מאוד חכמה (כבר יודעת לכתוב, אפילו משפטים קצרים ומתעניינת לאחרונה בקריאה)
    מה שהדאיג אותנו הכי הרבה זה המקרה שהיא עשתה אצלנו פיפי במיטה בעודה ערה (כנראה בכוונה כי הודיעה לבעלי לא להיכנס לחדר)
    חשוב לי לציין שבחודשיים האחרונים בעלי התבקש לעבוד הרבה יותר שעות מבדרך כלל ולרוב כשהוא חוזר בלילה, היא כבר ישנה, ואני יודעת שהוא חסר לה. המצב הזה בעבודה שלו אמור להסתיים בעוד חודש.
    מה עלינו לעשות?
    סליחה שזה ארוך ותודה על ההתייחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות של ילדתנו כמעט בת חמ - תגובה

סמדר ריינר
    05/04/2013

שלום לך,
    נראה לי חשוב בתקופה הקרובה כשבעלך עובד עד מאוחר, אם יש באפשרותך להשיג עזרה, של קורבי משפחה או פאילו של בבייביסיטר, שיכול לעזור לך ולהיות עם החא הקטן מדי פעם כדי שתוכלי להתפנות לאיה, להקדיש לה זמן לחוד, שבות תוכל להיות לפעמים התינוקת שלך, לשחק יחד שהיא תהינוקת, או בכלל להקדיש לה זמן ולעשות ביחד דברים, עד שתחזרו למסלול הרגיל.
    אם זה לא עוזר או לא עובר גם לאחר שבעלך חוזר לנוכחות רגילה כדאי לפנות לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, רק דבר חשוב -

אחת
    05/04/2013

אמי שומרת פעמים רבות על בני הקטן ואני והיא משחקות המון יחד. ובאמת, היא אוהבת "להיות" תינוקת ואני מאפשרת לה את זה ומשתפת פעולה איתה ואף פעם לא אמרתי לה להפסיק..
    האם לאור זאת בכל זאת ללכת לטיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, רק דבר חשוב - - תגובה

סמדר ריינר
    07/04/2013

שלום לך,
    אולי כדאי באמת לפנות לטיפול, כי נשמע שהילדה במצוקה כלשהי וכדאי לברר למה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אחת
    08/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו