הבן שלי מסרב לדבר איתי עברית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הבן שלי מסרב לדבר איתי עברית
    אירינה
    09/04/2013

שלום רב,
    אנו דוברי רוסית במשפחה. הבן שלי היה בבית כל הזמן והתחיל ללכת לגן עיריה רק בגיל 3 שנים ו8 חודשים. מאז עברו כבר 8 חודשים והוא עדיין לא מוכן לדבר איתנו עברית. בגן אומרים שהוא כן מדבר עברית. לצערי לא הצלחתי להוציא ממנו מילה. כשאני מתחילה לדבר איתו עברית הוא עושה את עצמו נעלב בהתחלה, מסתובב ושותק. אם אני ממשיכה לדבר איתו עברית הוא ממש מתחיל לכעוס, זורק דברים, צועק כדי לא אדבר איתו עברית, ממש לא משפף פעולה.
    שאלתי אותו מה הסיבה שהוא לא רוצה אפילו לשמוע ממני עברית, לא קיבתי תשובה ברורה. ביקשתי ממנו לענות לי ברוסית, זה גם לא עוזר. הוא לא מוכן לשמוע עברית בשום פנים ואופן.
    אני חסרת עונים, לא יודעת מה לעשות איתו. יכול להיות שהוא מתבייש לדבר, אבל איך אפשר להסביר שהוא לא מוכן לשמוע אותי מדברת עברית??? רוסית שלו מצויינת, עברית - אין לי מושג מה הרמה. הוא לא נותן לי צ'אנס לבדוק את זה.
    מצד אחד אני רוצה להיות חברה שלו ולא רוצה לריב איתו ולהמשיך לדבר עברית בכח. מצד שני יכול להיות שהוא לא ממש מתקדם בעברית....
    אולי זאת בעיה פסיכולוגית אצלו ואנו צריכים לפנות למומחה?
    אודה לעזרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבן שלי מסרב לדבר איתי עברית - תגובה

סמדר ריינר
    10/04/2013

שלום אירינה,
    לא ההנתי למה כל כך חשוב לך שהוא ידבר איתכם עברית? בגן הוא מדבר עברית והכל בסדר, בבית השפה שלכם רוסית, ככה הוא מרגיש יותר נוח ויותר ביתי, אני מציעה לך שתניחי לזה, זה לא נראה כל כך חשוב. זה יקרה באופן טבעי לבד, עם הזמן, בלי לחץ וללא כוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה שזה לא יהיה לי חשוב?

אירינה
    10/04/2013

למה שזה לא יהיה לי חשוב? רמת עברית שלו הרבה יותר מנוכה מרוסית. למה הוא צריך להיות ללא אוצר מילים, לענות רק כן ולא ולהרגיש לא בטוח בעברית? יש לי כל הכלים לעזור לו. הבעיה רק שהוא לא מוכן לקבל את העזרה שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה שזה לא יהיה לי חשוב? - תגובה

סמדר ריינר
    11/04/2013

שלום אירינה,
    הוא עדיין ילד מאוד קטן. אל תדאגי, יהיה לו אוצר מילים בעברית יותר מאשר יש לך, חשוב מאוד שלא תלחצי עליו, זה יקרה באופן טבעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו