גניבה מהגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גניבה מהגן
    מיכל
    13/04/2013

שלום רב.
    אני אמא לבן 3 וחצי. ילד חכם מאוד. לפני כחודשיים החל בני לחזור הביתה מהגן עם חלקי לגו ומשחק שונים. בכל פעם שזה קרה דאגתי להסביר לו באסרטיביות שזה אסור וכן דאגתי שיחזיר את החלקים למחרת לגן. הגננת היתה מחמיאה לו על כך שהחזיר ואומרת לו שאסור לקחת מהגן. התופעה המשיכה ואני ביקשתי ממנה להיות יותר אסרטיבית והיא אכן עשתה זאת ואכן התופעה פסקה. לפני כשבועיים התופעה חזרה באופן משוכלל יותר. הילד מחביא חלקי משחק בתוך המכנסיים ובתוך גרביו. אני מזהה זאת כבר בגן ובאסרטיביות אומרת לו כי זה אסור ואני לא מרשה. מה עושים? כייצד ממגרים את התופעה? אני יודעת שגניבה ושקרים בגיל צעיר שלא עוצרים בזמן ממשיכים לכל החיים. אציין כי לפני כארבעה חודשים התגרשתי מאב בני.
    תודה רבה. מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גניבה מהגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גניבה מהגן - תגובה

סמדר ריינר
    14/04/2013

שלום מיכל,
    מאיפה את יודעת שגניבות ושקרים בגיל קטן שלא עוצרים אותם בזמן ממשיכים כל החיים? זה לא נכון...
    בגילאים קטנים שקרים הם חלק מההתפתחות הנורמלית, וזה עובר.
    לגבי גניבות, גניבות בגילאים כאלה בדרך כלל מעידים על מצוקה נפשית. בנך מנסה להחזיר לעצמו משהו שאבד, שהוא מרגיש שנלקח ממנו, אולי סביב הגירושים.
    אולי כדאי שתפני להדרכת הורים כי לבדוק איך ניתן להקל על מצוקתו של בנך, רק אז הגניבות ייפסקו, ל אמשנה כמה אסרטיבית תהיי, הגניבות כרגע עונות על צורך נפשי, ועד שצורך זה לא יקבל מענה אחר, שעליו את יכולה לקבל הדרכת הורים, הבעיה לא תיפסק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו