טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
ביתי בת ה- 5 מספרת לי, בערך פעם בשבוע, שהיא לא רוצה ללכת לגן. שאלתי אותה למה? היא אמרה לי שלא טוב לה בגן ושהיא רוצה להישאר בבית עם אמא או שאין לה חברים בגן. אני מסבירה לה שאמא ואבא עובדים ואין מי שישמור עליה. שאלתי אותה מה טוב לה בגן? והיא אמרה שכלום. מי החברים שלך שאלתי? אין לי חברים ענתה. וכשאלתי אותה על חבר/ה כזה או אחר היא אישרה 2-3 חברים. רוב החברים שלה עולים לכיתה א שנה הבאה בעוד שהיא עולה לגן חובה. היא ילדה חברותית ואנו מארחים או מתארחים לפחות פעם בשבוע. שאלתי את הגננות והם לא ציינו משהו יוצא דופן. אחת ההשערות היא שהיא קשורה אלי וגם זה מאוד טבעי שילד בגיל 5 יעדיף להיות עם אמא שלו מאשר בגן. הרי היא "מבלה" שם 8.5 שעות ונשארות לה 4 שעות איתי עד שהיא הולכת לישון. מה דעתך, ומה כדאי לעשות או להגיד לה. האם כדאי לקצר את השהות שלה בצהרון, אם זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד