התמודדות עם מצבי תסכול - בן 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם מצבי תסכול - בן 5
    מירה
    15/04/2013

שלום רב,
    בני בן 5.5 ומצוי בגן חובה. מזה תקופה גם בבית וגם בגן כאשר קורה אירוע שלא מוצא חן בעיניו, לא הוגן כלשונו, הוא נאטם, עושה פרצוף כועס ולא משתף פעולה לא מגיב להוראות שניתנות לו. כך הגננת מספרת שאם הוא יושב עם חבר והחבר הפריע והגננת מעבירה את בני למקום אחר. הוא יושב כועס ונאטם לאחר מכן היא מבקשת ממנו לעשות משהו - הוא מסרב להגיב ולא שומע למה שהיא אומרת לו. אני מבינה שהאספקלריה של הבן שלי היא חוסר צדק, לא הוגן וכו' אבל עדיין אין הצדקה לחוסר המשמעת שלו ולאופן בו הוא מגיב. הוא יוצא לרוב נפסד מכך וחבל.
    האם יש דרך להקל עליו וליתן לו כלים להתמודד?
    תודה מראש מירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם מצבי תסכול - בן 5 - תגובה

סמדר ריינר
    17/04/2013

שלום מירה,
    קודם כל כשהוא צודק, כמו במקרה עם הגננת, כדאי להיות איתו בזה, להבין אותו קודם כל. מבחינתו זה לא הוגן שהחבר הפריע ואותו העבירו. אפשר להבין אותו על זה. אחר כך, אפשר לדבר איתו על כך שיש עוד דרכים להתמודד, למשל אפשר לחכות עד שיגיע הבייתה ולספר להורים שזה לא פייר, אפשר לחשוב על דברים יותר נעימים, ולחשוב איתו ביחד על מה עוד אפשר לחשוב כשהוא כועס, במקום על הכעס, כי הכעס לא נעים אפילו אם הוא מוצדק, חשוב כן לאפשר לו אמציע ביטוי לכעס, אפילו אם זה רק עם ההורים בבית, או להגיד בגן שהוא חושב שזה לא פייר אבל לעצור שם, ולא להיתקע על הכעס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לעשות את זה?

מירה
    17/04/2013

תודה רבה על התשובה. אני מסבירה לו שהכעס לא נעים ושחבל לו אבל עושה רושם שזה לא עוזר. לאחרונה הגיע מהגן וסיפר שהיום היה לו יום לא טוב בגן. לשאלתי מדוע? השיב כי למדו ריקוד, הוא עשה תנועה לא נכונה והיו ילדים שצחקו ואז הוא כעס וישב בצד ולא השתתף. שוב, הגננת הסבירה לו שהוא מפסיד מכך אבל לא עזר כלום. הוא ישב כל השיעור בצד.
    אני כבר ממש אובדת עצות!!!!.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לעשות את זה? - תגובה

סמדר ריינר
    18/04/2013

שלום מירה,
    העניין הוא לשחק בזה איתו ולתת לו דוגמה, כשאתם כועסים, איך אתם נרגעים, אפשר לשחק איתו ביחד בבועות סבון, ללמד אותו לנפח בועות סבון גדולות, זה מחיב אותו לנשוף נשיפות ארוכות וזה מרגיע, ללמד אותו להחליף מחשבה מכעיסה במחשבה נעימה וכו'. אתם לא צריכים לחכות שהוא ישתכנע ויסכים, אלא פשוט להסביר לו שזה חשוב וככה עושים את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו