חוסר חברות לבת שלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר חברות לבת שלי
    ארז
    16/03/2008

שלום
    אני הורה לילדה בת 4 ו 3 חודשים , אני והאמא של הילדה גרושים מאז שהילדה נולדה.
    אין לילדה אחים או אחיות ורוב הזמן היא משחקת איתי עם עם אמא שלה.
    היא מאוד קשורה אליי ואנו מעין חברים טובים , אשר עושים הכל ביחד . אני מנסה להשלים לה את החלל שנוצר עקב חוסר באח/אחות. כמו כן היא גם מאוד קשורה לאמא שלה ..באותה מידה( משחקת איתה וכו'..)
    הבעיה מתחילה כאשר אני לא מצליח למצוא לה חברות או חברים בגן אשר בו היא נמצאת.
    כל הזמן אני מתקשר להורים , ואף פעם חברות/חברים לא רוצים לבוא(בתירוצים שונים ומגוונים..)
    היא ילדה חברותית , כולם אוהבים אותה , מבוגרים וילדים , אבל היא עקשנית , לא יודעת להתחלק וכו'..
    ניסיתי להסביר לה איך מתחלקים ושחשוב להסתדר עם ילדים אבל עדיין אין לה חברות..
    כאשר אני כן מצליח להפגיש אותה עם חברות מהגן , אני מרגיש שהן לא כל כך מסתדרות
    אפילו שהבת שלי (לפחות ככה נראה , מאוד רוצה להסתדר..)
    ההורים תמיד אומרים שהם ישמחו להפגיש את הילדות ושהילדות מאוד נהנות אבל אני חושב שהילדות או הילדים לא נהנים , הם פשוט מנומסים.
    כיצד אני אוכל לסדר שלבת שלי לא יהיו חיים בודדים ? אני רוצה שיהיו לה חברים וחברות
    אבל אף פעם ולו פעם אחת , קרה שילדה או ילד התקשרה ואמרה שהיא רוצה לבוא אליה , תמיד אנו אלו שמתקשרים , ולהורים פשוט לא נעים אז הם נענים לבקשה או ממציאים תירוצים..
    האם יש לילדה שלי בעיה ? ואם כן , מהי..? אני מנסה להסתכל כאשר היא עם חברות ולא רואה שום בעיה , פשוט הן לא משחקות יחדיו , או שכן , אני כבר לא יודע..פשוט אין כימיה..כל הזמן רבות וכו'..
    אני לא שואף שיהיו לה 10 חברות , מספיק חברה אחת או שתיים , העיקר שיהיו חברות טובות שיסתדרו וזהו..
    האם הבעיה אצל הבת שלי או אצל החברות שלה ?
    אנו חיים באיזור סוציואקונומי גבוה , ואולי יש הבדלים בין הרמות , וזה מה שגורם לריחוק..?
    האם להעביר אותה לגן אחר , בעל איזור סוציואקונומי קצת יותר נמוך יפתור את הבעיה ..?
    תודה רבה
    בברכה
    ארז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר חברות לבת שלי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברויות

שרון באומל
    19/03/2008

שלום ארז
    אכן, בגיל 4 חיי החברה מתחילים להיות חושבים, ודרכם ילדים לומדים רבות על העולם, על עצמם ועל יחסים בינאישיים. לעיתים, אלו דברים שניתן ללמוד רק דרך החברויות עם קבוצת השווים. מכתבך נוגע ללב, אך איני מבינה את מקור הקושי. אתה מספר שילדתך חברותית ואהובה, אולם אין לה חברות. כדאי, אולי, לדבר עם הגננת ולשמוע מפיה איך היא רואה את המצב. אם משם לא תגיע הישועה, אולי כדאי להתייעץ עם איש מקצוע בנושא. כשהגיל כ"כ צעיר הקשיים גם כן קטנים, ובד"כ ניתנים לפיתרון במהירות.
    בברכה,
    שרון אומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו