מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שבת שלוםאני19/04/2013
צריכה עצה ,דעה ,רעיונות
ילדה בת 4
אוהבת לשחק לאחר הגן משלוש עד למקלחת בשש וחצי ,ולצפות בטלויזיה
בין לבן אני מצליחה ללמד אותה דברים [כגון מיספרים ,שפות שונות ,א,ב ,תוכן של תמונה ,יומי השבוע ,היום מחר ,מלפנים ,מתחת לצדדים ו''כו],וכמובן אם אני משחקת איתה במשחק של פירות ירקות אני מלמדת אותה על הדרך ,אבל אני מרגישה שזה לא מספיק,כי זה גיל שהם ממש בקליטה מלאה,וזיכרון טוב.
.ניסיתי לשבת ולצפות איתה בלי סודות ,היא לא רצתה לראות, [בגלל שהיא לא יודעת?]
ברצוני להגיע למצב שחצי מהזמן שיש ביום יום הוא ללימוד
1] מה דעתך?
2]אילו עצות יש[גישה לילדה]
3]האם אני חושבת נכון ?
4] אילו תוכניות לילדים בגיל 4 יש ,ללימוד ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבת שלום - תגובה
סמדר ריינר23/04/2013שלום לך,
לצערי אני ממש לא מסכימה איתך. בגיל הזה לא צריך ללמוד כל כך הרבה. ילדים לומדים באופן ספונטני ממשחק, את עלולה להשניא לעיה לימודים או לגרום לה להיות ילדה שכל הזמן מרצה אותך וחוששת מהציפיות שלך. תנסי להניח לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבת שלום
אני27/04/2013היי
השאלה באה ממקום שלי ממש עדין עם הילדה
ואינני מסוגלת לרצות שהיא תעשה מה שלא בא לה ,מבחינה לימודית
כמו ללמד אותה אתמול היום מחר
שהיא לא יודעת
איך אפשר ללמד אותה ?
אני ממש לא מצליחה
יש עצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבת שלום - תגובה
סמדר ריינר28/04/2013שלום לך,
אין צורך לשבת ללמד אותה במיוחד את הדברים הלאה אלא לנצל הזדמנויות בחיי היום היום, למשל כשרוצים לקבוע משהו למחר, להסביר לה מזה זה מחר. זה צריך להיות ספונטני ומתוך הקשר, ולא בצורה מלאכותית כיום לימודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אני02/05/2013שלום
אולי הסברתי אותי לא נכון אני קוראת לזה ,''לילמוד ''
בוא נוותר על המילה הזו [יש בעולם של הילדה זה לא קיים היא רק בגן]
במשך חודשים אני מסבירה לה מחר היום וקובעת איתה דברים[כפי שכתבת לי לעשות]
אבל זה חוזר לאי הבנה מוחלט
מה קורה פה?
ואם אני מלמדת אותה מילים בשפות זרות היא זוכרת מצויין הכול
סליחה שאני כזו מתענינת
אשמח לשיתוף פעולה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
סמדר ריינר03/05/2013שלום לך,
אם את מרגישה שיש משהו לא תקים בהבנה שלה,אולי כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד לצורך אבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)