מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר גןיעל20/04/2013
שלום
ילדתי בת שלוש וחצי ונמצאת בגן חב"ד
הגן הוא גן טוב והגננות נהדרות אך יש לי 2 בעיות מרכזיות עם הגן הזה שבגללן אני מתלבטת האם להשאיר אותה בו או להעבירה לגן אחר:
1. הגילאים הם בין 3-6 אין כל כך הפרדה ברורה בין טרום לחובה.
2. הגן משתייך לרשת גני חב"ד שתכניה לא במסגרת משרד החינוך ולמרות התכנים שהם מקבלים אני חוששת שזה לא מספיק כמו בתכנים שמקבלים בגנים שמשתייכים למשרד החינוך.
יש לציין כי ילדתי מתחברת בגן לילדים קטנים ממנה אך מבחינת התפתחות מנטלית הכל תקין. האם כדאי להעביר אותה לגן של משרד החינוך ובמידה וכן האם כדאי להעביר אותה לגן טרום חובה או לגן חובה? שם הילדים בגילה או גדולים ממנה
יש לציין כי אני אם חד הורית ואין לה אחים ,היא ילדה יחידה.הקשר שלה עם אביה מצויין
אשמח שתעזרו לי בהתלבטותי
בברכה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גן - תגובה
סמדר ריינר21/04/2013שלום יעל,
הבעייתיות בעיני בגן שהיא נמצאת בו היום לא קשורה דווקא לבעיות שאת מעלה. מבחינת תכנים, בגילאים הלאה שום נזק ממשי לא הולך להיגרם לה לדעתי. אלה דברים שילדים משלימים בקלות. מבחינת הגילאים ללא הפרדה, זה טיפה יותר בעייתי בעייתי בעיני.
אך הדבר המשמעותי בעיני הוא האם את בעצמך דתיה או חילונית. אם את דתייה, הכל טוב ויפה, אם את מנהלת בית חילוני, עלייך לקחת בחשבון שהילדה מקבלת בגן מסרים אחרים ממה שהיא רואה בבית, והדבר עלול לבלבל אותה. לא הייתי ממליצה להשאיר בגן דתי אם את בעצמך חילונית. מאחר והיא בת 4 הייתי מעבירה אותה לטרום חובה, עם ילדים בגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)