מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד יחידיעל06/05/2013
שלום לכולם,
בני בן חמש וחצי, ילד רגיש, חכם, ואהוב על כולם. נולד בעקבות טיפולי פוריות ממושכים. אני ובעלי מאוד רוצים עוד ילדים ומזה תקופה עמוק בתוך הטיפולים - אך לשווא... מבחינה רפואית יש מצב שלא נוכל לממש את החלום ולהוליד ילדים נוספים. אני מתחילה להפנים שיש סיכוי סביר שבני יהיה ילד יחיד... כבר היום הוא חש קצת שונה בגלל זה (לרוב הילדים שהוא מכיר מהגן והסביבה יש לפחות אח/ות 1 ) אבל לא "חופר" בזה או שואל למה אין לו אחים וכו', או מתי יהיו לו וכו'.
רציתי לדעת איך עלי להגיב אם יתחיל לדבר על זה ולשאול שאלות, ואילו מסרים אני יכולה להעביר על מנת למזער או להפחית מתחושת השונות שלו, ובוודאי שחלילה זה לא יהיה משהו שהוא מרגיש נחות בגללו...
תודה, שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד יחיד - תגובה
סמדר ריינר07/05/2013שלום שלי,
נראה לי שאת קצת מבלבלת בין התחושות שלך לתחושות שלו. אין סיבה שהוא ירגיש נחות, יכול להיות שהוא יקנא בילדים שיש להם אחים, וזה טבעי ומובן, וזה בסדר גמור. אני חושבת שתחושת הנחיתות היא אולי משהו שאת מרגישה, כיוון שאולי נדמה לך שחוסר היכולת להביא ילד נוסף הוא פגם בך או בבעלך. זה לא קשור לילד שלכם. אם יעלו שאלות, אפשר להסביר לו בהתאם לגיל שלו, שיש כל מיני משפחות, משפחות עם ילד אחד, עם שני ילדים או שלושה כמו שיש משפחות שבהן יש רק הורה אחד.
אפשר גם להסביר באופן כללי שמאוד רציתם אח נוסף אבל זה לא תמיד מצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)