בן 5.5 שעושה דווקא ולא מקשיב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 5.5 שעושה דווקא ולא מקשיב
    יסמין
    19/05/2013

שלום רב,
    יש לי שני ילדים, בן 5.5 שנים ותינוקת בת חצי שנה.
    הבן הגדול שלי, ילד מקסים עם לב זהב שאוהב לעזור אך עם זאת "מוציא אותנו מהכלים" בכל צורה אפשרית.
    נולדה לנו תינוקת לפני חצי שנה, יש לציין שתקופה מאוד ארוכה הוא ביקש אח/אחות, התינוקת נולדה והוא אוהב אותה בכל ליבו, דואג לה, מטפל בה (אנחנו משתדלים להיעזר בו כמה שיותר ולשתף אותו).
    בתקופה האחרונה נהיה מאוד לא נעים להיות בבית, הוא מתבכיין על כל שטות, עושה דווקא, כל פעולה הכי קטנה הופכת למלחמה, החל מלקום בבוקר, להתלבש, לצחצח שיניים ועוד לבחור מה לאכול בבוקר.
    זה בא לידי ביטוי גם בגן שהוא מפריע בשעת ריכוז, מפגשים וכו'.
    היום הוא "הגדיל" לעשות וקרא לאבא של אחד הילדים: שמן.
    ניסינו לעשות הכל, פידבקים חיוביים על התנהגות יפה, הענשה, הסברים, דיבורים וכו'....
    הוא ילד שמאוד אוהב לאכול ואנחנו מחזיקים אותו קצר בנושא מאחר והוא סובל גם מעודף משקל והנושא שיחה היחיד שלו זה על אוכל.
    מתי אוכלים, מה אוכלים, אני רעב וכו, הוא כל הזמן מתעסק עם אוכל כאילו זה תחביב.
    חוגים הוא לא רוצה, בפעילות גופנית הוא לא מעוניין ובעצם הכל הכל זה סוג של מלחמה איתו.
    יש לציין שעוד לפני שנולדה התינוקת הוא היה ילד מאוד קשה ועקשן אך גם זה היה בתקופות.
    יש לציין שאנחנו משפחה מאוד חמה, בעלי הוא השוטר הטוב (איתו הוא מסתדר יותר) ואני השוטר הרע. לא חסר לו אהבה, והוא מקבל מעל ומעבר אך עדיין משהו קורה פה.

היינו אצל שתי פסיכולוגיות שונות (לפני שנה וחצי ולפני חצי שנה) ושתיהן טענו כי הוא פשוט שובב.

קשה לי לקבל הסבר זה.
    בבקשה את דעתכן בנושא.
    תודה וסליחה על האורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 5.5 שעושה דווקא ולא מקשיב - תגובה

סמדר ריינר
    20/05/2013

שלום יסמין,
    בנוסף לפידבקים חיבויים על התנהגות טובה, חשוב לא לתת פידבקים על התנגות גרועה, כמו להתעלם ממנה כמה שניתן, לא להיכנס להסברים, לצעקות וגם לא לעונשים. אלא להגיב בצורה קצרה החלטית ולהמשיך הלאה. במקביל חשוב לתת לו לתשומת לב יזומה על ידכם על דברים אחרים, ןלבלות יאתו זמן איכות לבד, ללא אחותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שעושה דווקא

שירלי
    21/05/2013

אני לא פסיכולוגית ולא יועצת חינוכית, בסה"כ אמא (ו"רק" 5 שנים...) שמתפרצת כי מבינה שאחרי שתי פסיכולוגיות את עדיין מרגישה לא נוח (מתנצלת אם לא מדייקת בטרמינולוגיה) עם ההתנהגות של הבן שלך ומבינה כמה זה יכול לתסכל או להטריד. אני עצמי נרשמתי ל(סופר נני) בסניף בנק מזרחי באחוזה ברעננה בשבוע הבא (ב29.5). היא תדבר על סמכות הורית ואני מקווה לקבל כלים להתמודד עם ההתנהגות של הבן שלי (שדי דומה לזו של הבן שלך... אלא שאני השוטר הטוב ובעלי השוטר הרע....) או לפחות להבין אותו יותר. יודעת שהיא מרצה בעוד סניפים. תבדקי אם מתאים לך לנסות להגיע להרצאה שלה (זה בלי תשלום) ואולי גם תצליחי לתפוס איתה שיחה אחרי. בכל אופן, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו