בת 3 רוצה ללבוש את אותה שמלה כל יום

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 3 רוצה ללבוש את אותה שמלה כל יום
    רועי
    22/05/2013

אם אנחנו לא נענים לבקשתה היא מתחילה בטנטרום. כשאנחנו מתעקשים לאחר כ-20 דקות של בכי היא מסכימה ללבוש שמלה אחרת.

האם יש דרך פעולה עדיפה?
    האם כדאי להתעקש כדי לשדר מסר של הצבת גבולות וסוג של הסבר שכל יום צריך ללבוש בגדים נקיים? או לחילופין לתת לה ללבוש מה שהיא רוצה?

יש לציין שאני בטוח היא מתעקשת ללבוש את השמלה לא כדי לנסות אותנו, אלא בגלל שהיא באמת אוהבת אותה.

תודה,
    רועי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 3 רוצה ללבוש את אותה שמלה כל יום - תגובה

סמדר ריינר
    23/05/2013

שלום רועי,
    כדי לענות לכם הייתי רוצה להבין, האם זהו הנושא היחיד שבו היא מתנגדת לכם בצורה כזו? האם רק סביב זה יש התקפי טנטרום? האם יש דברים נוספים שבהם חשוב לה להיצמד להרגלים שלה? האם מעבירם ושינויים קשים לה? אם התשובה לשאלות האלה היא שלילית, וזה באמת רק העניין של השמלה הזו, לא הייתי מתעקשת, אלא נותנת לה לעשות את זה עד שיעבור לה. מזל שקיץ עכשיו, והשמלה יכולה להתייבש מהר אחרי הכביסה ואפשר ללבוש אותה שוב...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 רוצה ללבוש את אותה שמלה כל יום

רועי
    23/05/2013

תודה סמדר,

לשאלתך, כן יש עוד הרבה מיקרים בהם היא מתעקשת ומנסה לעמוד על שלה, כגון ללכת לגן עם צעצוע (למרות שהם לא מרשים להביא מהבית צעצועים), הגזמה עם ממתקים, ללכת לישון ועוד... עם המקרים הללו קל לי (יחסית) להתמודד כי ברור לי פחות או יותר מתי להתעקש ומתי אני יכול להתגמש. לגבי הנושא עם השמלה לא הייתי בטוח אם אני צריך להתעקש איתה או לתת לה להתבטא.

לאור תשובתי לעיל, האם עלי לנהוג אחרת?

תודה,
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 רוצה ללבוש את אותה שמלה כל יום - תגובה

סמדר ריינר
    24/05/2013

שלום רועי,
    אם זה דפוס התנהגות שלה, אז למרות שנדמה לך שזה לא נעשה כדי לנסות אתכם, כן יש משמעות להצבת גבול גם כאן. מותר לה ללכת עם השמלה הזו יותר מאחרות, אבל יש מגבלות של המציאות, כשהשמלה מלוכלכת אי אפשר ללבוש אותה ולובשים משהו אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו