מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה בבקשה עזרה, הכוונה, עצהניבית27/05/2013
שלום,
בתי בת 4 בגן טרום טרום חובה.
נתקלתי בבעיה שקרתה בדיוק אתמול כאשר היינו במסיבת יום הולדת אחה"צ של ילדה בגן.
יש ילדה אחת בגן שהבת שלי פשוט מאוד רוצה להיות בחברתה, הילדה כנראה מנצלת את חולשותייה של הבת שלי בכך שהיא "פוגעת" בבת שלי בביטויים כמו אני לא חברה שלך...או השמלה שלך לא יפה והיא לא כמו שלי, השיער שלך קצר ושלי ארוך וכו' וכו'. התוצאה שלי שהילדה כל הזמן בכתה והמשיכה לבכות על כל פיפס קטן. אם נאמר הילדה ישבה בכיסא בפינת היצירה אז הבת שליי רצתה בדיוק את אותו הכיסא ואמרה שהיא תפסה לה את המקום! לכל מקום שהיא הולכת אז הבת שלי אחריה... מה אני עושה במקרה כזה...
היו הרבה מקרים שהבת שלי רוצה בדיוק מה שיש לילדה מנגד.
אם ילדה ישבה על סוס נדנדה, אז הבת שלי גם רוצה ומתחילה לבכות.
לדעתי אני רואה את הילדה קצת חסרת אופי, עדינה כזו... לא מחזירה בחזרה מילולית למה שאומרים לה ופשוט בוכה כי היא נפגעת.
יש ילדים שמחזירים חופשי מילולית ובכך פוטרים את הבעייה שאליה הם נקלעים... הבת שלי לא מחזירה ואז נפגעת ובוכה.
כאשר הגענו הביתה אמרתי לבת שלי, שאם היא רוצה משהו אז היא צריכה לדבר/להסביר ולא לבכות כי כך לא יבינו אותה אף פעם. הסברתי שאת לא יכולה לרצות כל דבר שיש לחברה שלך, אם היא תפסה את הכיסא לכי לכיסא אחר... אם מישהו תפס את הסוס נדנדה תבקשי יפה שאת גם רוצה ואת ממתינה ואם לא פשוט תמצאי לך משהו אחר לעשות וכו' וכו'.
זה היה פשוט נורא שכל המסיבה היא פשוט בכתה ובכתה וכמובן זה גורר תשומת לב כי כולם הסתכלו עליה.
מה עוד אפשר לעשות? איך אפשר להסביר לה לנהוג אחרת?
היא ילדה מאוד חכמה, חייכנית, חברותית עם מי שהיא מרגישה כיף.
אבל אני לא רוצה שהיא תפגע ותתעצבן כל פעם מחדש על שטויות...
אודה על עזרתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה בבקשה עזרה, הכוונה, עצה - תגובה
סמדר ריינר28/05/2013שלום ניבית,
האם הבת שלך נפגעת ובוכה תמיד, או בעיקר סביב מה שקורה עם הילדה הזו? כי מהתאור שלך זהנשמע שהבעיה היא לא הבכי של הבת שלך או הפגיעות שלה אלא עצם הקשר הבעייתי עם הילדה הזו. יכול להיות שכדאי ליצור קשר עם אימהות מהגן, להזמין ילדים אחרים אחה"צ , ולעזור לבת שלך ליצור קשרים חלופיים כך שאותה בת תהיה פחות משמעותית וכך גם בתך פחות תבכה בגללה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ותודה על המענה המהיר
ניבית28/05/2013לשאלותייך, בעיקר הבכי נובע כאשר הבת שלי נמצאת בסביבתה של הילדה.
פשוט הבת שלי גם נדבקת אלייה שזה משהו.
אני דווקא מרבה להפגיש את הבת שלי עם ילדים אחה"צ, ואין את הבכי הזה.
לפעמים היא בוכה שהיא רוצה משהו כמו שיש לילד אחר, בוא נאמר אם יש לילד ארטיק אז בא לה גם...
הקשר עם הילדה הוא בגן... כאשר היא נמצאת איתה רוב שעות היום.
שהבת שלי חזרה הביתה אתמול ושלשום היא אמרה לי שהיא התרחקה ממנה, אמרתי מי שמעצבן אותך ולא נעים לך איתו, פשוט תתרחקי.
זה בסדר?
אודה למענה.
(אי אפשר לומר לך להפסיק לשחק איתה, אני לא רוצה לפגוע לה במעגל החברתי. מצד שני היא נפגעת ממנה כל הזמן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ותודה על המענה המהיר - תגובה
סמדר ריינר29/05/2013שלום ניבית,
מה שאמרת זה בסדר גמור, את כן יכולה לומר לה להפסיק לשחק איתה, לדעתי לא יקרה מזה שום אסון, אם כי לא בטוח שהיא תרצה בזה ותיישם את זה, וזו זכותה. לא הכל יש לנו שליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)