אוננות אצל ילדים .. מקרה מוזר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אוננות אצל ילדים .. מקרה מוזר
    שרית
    29/05/2013

היי,
    ילדת הזקונים שלנו היא בת 5 ( בהפרש לא רחוק מאחיה - 4,6 שנים).
    בשנה האחרונה אנו עדים לתופעה של אוננות מוגברת שמתרחשת , בין השאר , על הספה בסלון , בפינת המשפחה בגן וכו ( מקומות פרטיים וציבוריים) . אחרי התייעצות עם הגננת והפגנת קו אחיד - זה פעולה נחמדה ומותרת , אבל במקומות פרטיים - חזרנו לשגרה ... לאחר כמה חודשים אנו עדים לתופעה בצורה שונה - אוננות בחברה .
    תוך כדי משחק קבוצתי ( רופא חולה בד"כ) כאשר הילדים בודקים אותה , היא מאוננת .
    זה קורה בגן ואפילו פעם אחת הייתי עדה למשחק כזה בבית. הפסקנו את ה בטענה שאלו מקומות פרטיים ורק לה מותר לגעת בעצמה, וכן שאוננות זה דבר פרטי שעושים במקומות פרטיים . אבל אנו שמים לב לכמה דברים מוזרים כמו - היא מבקשת שינקו לה את הטוסיק - למרות שהיא בת 5 מאוד (!!) עצמאית , היא נוגעת המון ואוהבת שנוגעים בה , מלטפת לי הרבה את החזה ( דבר שהפסקתי בשנה האחרונה מתוך פרטיות כמובן) , וכמובן האוננות המוגברת הציבורית .
    כמובן שאני רוצה ללכת לייעוץ פרטי - אבל הייתי שמחה לדעת האם זה משהו מוכר ? האם מעיד על בעיה פיסיולוגית או רגשית ? האם יש קוים מנחים ? כיצד להתנהל מול זה בצורה שלא תפגע בה אך תוכללשים לזה סוף?
    יש לציין שמדובר על ילדה חכמה ומוכשרת בצורה בלתי רגילה , שמבחינה מוטורית וקוגנטיבית נמצאת ברמה גבוהה ביותר ואפילו מעל קבוצת הגיל שלה .

אודה לתשובה מהירה ,
    האמא המוטרדת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוננות אצל ילדים .. מקרה מוזר - תגובה

סמדר ריינר
    02/06/2013

שלום שרית,
    טוב מאוד שאתם עירניים ושמים לב. זו לא תופעה פיזיולגית אלא פסיכולוגית והיא מעידה על מצוקה ריגשית. פעלתם נכון. אין כרגע דרך להפסיק את זה מלבד מה שעשיתם ומלבד לפנות לטיפול שיטפל במצוקה שעומדת מאחורי זה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו