מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התלבטות בין גניםענבר19/03/2008
בתי בת שנתיים ו- 4 חודשים. היא ילדה נבונה מאד וחברותית.
הגננת תמיד הגדירה אותה כ"עדינה", כזו שקולה לא נשמע בקבוצה. אני חייבת לציין שהגננת תמיד פעלה לחיזוק הבטחון העצמי של הילדה ואכן ניכר שיפור בבטחון העצמי שלה. למרות זאת, הילדה מאד חברותית ומאד אהובה על הילדים בקבוצת גילה.
למען האמת,אני מסכימה עם הגדרת הגננת. בתי באמת רגישה יותר מילדים אחרים, למשל יש רעשים שהיא מאד מפחדת מהם או פעילויות שצריך המון חיזוקים חיוביים על מנת להעניק לה בטחון לעשות אותן (כמו "להתגלצ'" במגלשה).
בגן (הפרטי) אליו היא הולכת היא משתייכת לקבוצת הבוגרים, אבל היא ועוד שני ילדים הם הקטנים ביותר בקבוצה הזו (הגדולים הם בני שלוש בערך).
בשנה הבאה כל קבוצת הבוגרים עוזבת את הגן לטובת גנים עירוניים.פרט לשני הילדים אשר קרובים אליה בחתך הגיל.
הגננת המליצה לי להשאיר את הילדה אצלה בגן מתוך כוונה לעזור לילדה לבנות את הבטחון העצמי שלה לחזק אותה, לתת לה את האפשרות להיות הבוגרת והאחראית תוך שימת דגש על עבודה ממוקדת עם הילדים הגדולים יותר, וציינה כי מנסיונה בגן עירוני יש פחות יחס אישי לכל ילד וכי כמות הילדים הרבה יותר גדולה והחשש שלה הוא שבתי תיבלע בתוך קבוצה כזו גם מבחינת הבטחון העצמי וגם מבחינה רגשית.
אני מבינה את הגננת ואני יודעת שדבריה מגיעים ממניעים נכונים של טובת הילדה. העניין הוא, כמו שכתבתי, לקבוצת הגיל של שנה הבאה נשארים שני ילדים בלבד, נכון לעכשיו לא נרשמו ילדים נוספים לקבוצת הגיל הזו, ורוב קבוצת הבוגרים של שנה הבאה תורכב מגילאי שנתיים. מטרידה אותי כמות הילדים מכיוון שכשבתי בחברת ילדים יותר גדולים ממנה אני רואה שהיא מוצאת את מקומה, משחקת איתם ולומדת מהם. אני חוששת לנטרל אותה משהות עם ילדים בני גילה או יותר גדולים מכיוון שאז עולם הגירויים שלה יקטן (הרי הם לומדים ומחקים כל הזמן). מצד שני, לדבריה של הגננת יש משקל מאד גדול בקבלת ההחלטה.
אני חייבת להגיע להחלטה לגבי ההרשמה לשנה הבאה בימים הקרובים.
אודה על כל תגובה או עצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות בין גנים
שרון באומל21/03/2008שלום ענבר
ההתלבטות שלך מובנת מאוד.אני נוטה להסכים עם הגננת. אני חושבת שבאופן עקרוני גן עירוני בגיל שנתיים וחצי זה טיפה מוקדם מידיי. לגבי ילדתך: אם תהיה לה שנה בגן בו היא תהיה הגדולה ביותר,זה יתרום לה מבחינה רגשית, שזה, בעצם, הצד שצריך לחזק אצלה. גירויים אינטלקטואליים אפשר למצוא עם כל קבוצת גיל ואפשר להשלים לה אחה"צ, דרכם או דרך חוגים.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)