התפרצויות זעם אצל ילד בן 10

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התפרצויות זעם אצל ילד בן 10
    אמא מודאגת
    01/06/2013

לבני בן ה-10 יש בזמן האחרון התפרצויות זעם שקשה לו לשלוט אליהם ולאחר מכן קשה לו להירגע (ולעיתים רחוקות זה הגיע גם לאלימות פיזית). ההתפרצויות נובעות מכך שמישהו אמר לו מילה לא במקום או דחף אותו או שפשוט לא נראה לו מה שהמורה מבקשת ממנו. יש לציין שהוא ילד מאוד נבון ותלמיד טוב עם יכולות גבוהות. הילד מבין שיש לו בעיה ואפילו מבקש שנעזור לו ,אבל אני לא יודעת איך .יועצת בית הספר הציעו חוג טיפול באמנות . ניסינו עם סנקציות על התנהגות רעה וצ'ופרים על התנהגות טובה אבל שני הדברים לא ממש עזרו. איך ניתן לעזור לילד ? כי נראה שגם הוא מאד סובל מכך.

תודה רבה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפרצויות זעם אצל ילד בן 10 - תגובה

סמדר ריינר
    02/06/2013

שלום לך,
    קודם כל הייתי בודקת למה ההתפרצויות התחילו בזמן האחרון? האם קרה משהו בבית או בכלל שגורם לו למצוקה? כדאי לחשוב על זה.
    בכל אופן אם יש לו בעצמו מוטיבציה לפתור את הבעיה זה מצויין, וכדאי אכן לפנות לטיפול. אני ממליצה על טיפול קוגניטיבי התנהגותי בשילוב ביופידבק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו