מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיניות בגיל 3...עירית05/06/2013
שלום, בתי בת שלוש, חכמה, מדברת ברהיטות ומאוד מודעת ורגישה לסביבתה. בחצי השנה האחרונה העירה כמה הערות שקשורות למין שמאוד מטרידות אותי - אמרה שקרוב משפחה נגע לה באיבר המין (היא מעולם לא היתה איתו לבד אפילו דקה, אבל יכול להיות שתוך כדי משחק בנוכחותי הוא נגע בה באופן שהרגיש לה לא בסדר). מספרת שהחברה הטובה שלה בגן נוגעת לה באברי המין ובלילות האחרונים לפני שהולכת לישון שואלת למה למבוגרים יש שתי רגליים ובאמצע חדק/ רגל שלישית. גם ציירה ״איש״ ככה עם שלושה קווים בתור רגליים. משיחה עם הגננת אחרי שהיא סיפרה על החברה הבנתי שזה גיל של גילוי מיני וכו ואין לי שום כוונה לקלקל לה, אז אני מסבירה לה שמותר להראות ולהסתכל אבל בשום אופן לא לתת לאחרים לגעת באברים הפרטיים וכו. אבל הקטע הזה עם השלוש רגליים ממש מטריד אותי. אמרתי לה שלמבוגרים כמו לילדים יש 2 רגליים ובאמצע בולבול או פות, שאלתי אותה איפה היא ראתה או שמעה דבר כזה אבל אני לא מצליחה להבין ממנה שום דבר קונקרטי. האם אני אמורה להילחץ מזה? חשוב לציין שנולד לה אח לפני 3 חודשים. בבית בעלי מקפיד שלא להסתובב בעירום, היא לא נמצאת בחברת גברים אחרים שלא בנוכחותי. מה עושים ? האם זה אינדיקציה להתעללות/ חשיפה למשהו מיני או התנהגות אופיינית לגיל ולשלב ההתפתחותי?
ממש ממש אשמח לדעה מקצועית בעניין, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות בגיל 3... - תגובה
סמדר ריינר06/06/2013שלום עירית,
ההערות של בתך נשמעות לי קצת חורגות מהתעניינות מינית רגילה. ואם הבת שלך אמרה שקרוב משפחה נגע בה, כדאי מאוד מאוד להאמין לה, כי אין סיבה שהיא תמציא משהו כזה, ובהחלט יכול להיות שהוא כן היה איתה לבד לדקה בלי ששמת לב.
אני מציעה לך לבדוק את הדברים האלה יותר לעמוק באמצעות איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובקשה להמלצה
עירית06/06/2013תודה סמדר על התגובה המהירה... אני בהחלט מאמינה לה תמיד, רק מקווה שהיא פירשה לא נכון משהו שהיה ללא כוונת זדון... האם תוכלי להמליץ על איש מקצוע או לפחות על כיוון? האם היועצת של הגן? פסיכולוג ילדים? עובדת סוציאלית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובקשה להמלצה - תגובה
סמדר ריינר07/06/2013שלום עירית,
את יכולה לפנות לפסיכולוג ילדים או לפסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ועוסק גם בהדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)