מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות רגשיותסוזנה20/03/2008
שלום,
בני בן 5,5 סובל מבעיות רגשיות. הוא ילד מאוד נבון, מעל הממוצא, הגננות והסביבה אומרים שהוא מחונן. הוא מאוד אוהב חברים, חברה, הוא מאוד אהוב בחברת הילדים.
הבעיה שלו - כל הזמן נעלב, בוכה במצבים כשה הילדים לא מקבלים את רעיונותיו, כשהוא נעלב לוקח לו הרבה זמן לחזור לפעיולויות רגילו. קשה לו להפסיד או לקבל דחייה.
רוב הבעיות מתרחשות בגן, בבית אנו מדברים איתו כל הזמן, בבית הוא כמעט ולא בוכה ונעלב רק לרגע. יש לו אח קטן - בן 2.5 אך הדבר אינו קשור אליו.
למרות שהוא ילד כל כך חכם - יש פער עצום בין התנהגותו הרגשית והשכלית.
הייתי רוצה לשמוע רעיונות איך לעזור לו להתמודד עם המצבים של דחייה או הפסד.
בתודה סוזנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות רגשיות
שרון באומל21/03/2008שלום סוזנה
אם ילדך אכן מחונן, הפער בין ההתפתחות הרגשית והקוגנטיבית הוא פער שמאפיין ילדים כאלו, ויש להתייחס לכך בכובד ראש. נראה שילדך עדיין לא השלים עם המציאות בה לעיתים הוא חלש, קטן ולא יכול. נשמע לי שאתם מתייחסים לכך בבית ואני חושבת שזה נפלא. עם זאת, על מנת להסתדר במסגרת בית ספרית, הייתי שוקלת עזרה קצת יותר מאסיבית בעזרת איש מקצוע במקום מגוריכם.
בנוסף, אפשר דרך משחק, לדבר על מה הוא מרגיש כשהוא מפסיד. אפשר לומר לו גם שאתם לפעמים מפסידים או טועים ואיך אתם מרגישים עם זה. באופן עקרוני, להתייחס לצד הרגשי (תחושה שאני קטן ולא שווה, אכזבה, עצב) במצבים בהם יש טעות או הפסד.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)