בעיות רגשיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות רגשיות
    סוזנה
    20/03/2008

שלום,
    בני בן 5,5 סובל מבעיות רגשיות. הוא ילד מאוד נבון, מעל הממוצא, הגננות והסביבה אומרים שהוא מחונן. הוא מאוד אוהב חברים, חברה, הוא מאוד אהוב בחברת הילדים.
    הבעיה שלו - כל הזמן נעלב, בוכה במצבים כשה הילדים לא מקבלים את רעיונותיו, כשהוא נעלב לוקח לו הרבה זמן לחזור לפעיולויות רגילו. קשה לו להפסיד או לקבל דחייה.
    רוב הבעיות מתרחשות בגן, בבית אנו מדברים איתו כל הזמן, בבית הוא כמעט ולא בוכה ונעלב רק לרגע. יש לו אח קטן - בן 2.5 אך הדבר אינו קשור אליו.
    למרות שהוא ילד כל כך חכם - יש פער עצום בין התנהגותו הרגשית והשכלית.
    הייתי רוצה לשמוע רעיונות איך לעזור לו להתמודד עם המצבים של דחייה או הפסד.
    בתודה סוזנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות רגשיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות רגשיות

שרון באומל
    21/03/2008

שלום סוזנה
    אם ילדך אכן מחונן, הפער בין ההתפתחות הרגשית והקוגנטיבית הוא פער שמאפיין ילדים כאלו, ויש להתייחס לכך בכובד ראש. נראה שילדך עדיין לא השלים עם המציאות בה לעיתים הוא חלש, קטן ולא יכול. נשמע לי שאתם מתייחסים לכך בבית ואני חושבת שזה נפלא. עם זאת, על מנת להסתדר במסגרת בית ספרית, הייתי שוקלת עזרה קצת יותר מאסיבית בעזרת איש מקצוע במקום מגוריכם.
    בנוסף, אפשר דרך משחק, לדבר על מה הוא מרגיש כשהוא מפסיד. אפשר לומר לו גם שאתם לפעמים מפסידים או טועים ואיך אתם מרגישים עם זה. באופן עקרוני, להתייחס לצד הרגשי (תחושה שאני קטן ולא שווה, אכזבה, עצב) במצבים בהם יש טעות או הפסד.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו