מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 5 שמתאפק לקקי - התייעצותנטלי11/06/2013
שלום
מצטערת מראש על אורך ההודעה.
יש לנו ילד בן 5 וילדה בת שנתיים.
הילד הבכור מתאפק לקקי עד שבורח לו מעט בתחתונים ורק לאחר שמכריחים אותו ללכת לשירותים הוא עושה את צרכיו באסלה.
תהליך הגמילה שלו היה קשה וממושך (התחלנו לגמול אותו בגיל שנתיים וחצי). הגמילה מקקי היתה הכי ארוכה ולמעשה יש בעיה עד היום.
מכיוון שהיתה תקופה שהרטיב במיטה בלילה (בינתיים הבעיה הזו נפתרה) היינו אצל נפרולוג שאמר שילד עדיין קטן וזה עדיין בגדר הנורמה ושיכול שהסיבה היא שהוא עדיין לא השיג שליטה טובה על עשיית הצרכים. אני לא חושבת שזו הסיבה.
אנחנו מנסים לדבר עם הבן שלנו על העניין אך הוא לא כל כך אוהב לדבר על זה. כשאנחנו מצליחים לדבר איתו הוא מסביר את זה כל פעם בסיבה אחרת: פוחד שיפול לאסלה, האסלה גבוהה מדי, אני לא מרגיש כשהקקי מתחיל לצאת אבל לדעתי כל אלו רק תירוצים.
באופן כללי יש לו פחדים - פוחד מרעשים חזקים, פוחד להיכנס למים עמוקים.
אצלי ברקע יש דיכאון וחרדה אבל אני מטפלת בעצמי ולא נראה לי שיש השפעה חזקה על האווירה בבית.
ההתאפקות לקקי שלו מופיעה בתקופות, לפעמים יש לו תקופות שהוא לא מתאפק והולך תמיד לעשות את הקקי בשירותים.
המצב די הגיע למצב שאנחנו כועסים עליו על המצב הזה.
השאלה שלי היא האם לפנות לפסיכולוג ילדים כדי לפתור את הבעיה לפני שייכנס לכיתה א' (יש לו עוד שנה בגן חובה) או להמשיך ולנסות לפתור את העניין בעצמנו?
במידה ופונים לפסיכולוג, כיצד בד"כ מתנהל הטיפול בגיל הזה? האם זה ידרוש ממני לחשוף את סיפור חיי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5 שמתאפק לקקי - התייעצות - תגובה
סמדר ריינר12/06/2013שלום נטלי,
הילד שלך לא ממציא תירוצים, הוא באמת חרד, וחרדת אסלה היא חרדה שמשותפת לילדים רבים הוא לא המציא אותה. יכול להיות שהכעס שלכם מונע מכם לעזור לו בעניין ולכן זה רק מחמיר.
אני בהחלט חושבת שכדאי שתפנו להדרכת הורים בעניין.
כדי לקבל רקע על הקושי הריגשי שקיים במשפחה מטפלים רבים שואלים לגבי העבר של ההורים. אם זה מעורר בך אי נוחות, את יכולה להגיד זאת למטפל, ואז אפשר לבדוק ביחד איך ניתן לעזור לך בכל זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)