מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן דוד שמתקרב מדישרית11/06/2013
שלום,
יש לי דילמה קשה.
בני הבכור בן 3 ו-8 ח' לומד בגן טרום חובה. בגן הסמוך, שהוא גן חובה ,לומד בן-דודה שלו , בן 5. בשנה"ל הנוכחית כמעט ואין פעילויות משותפות לשני הגנים, מלבד קבלת שבת ופעילויות חד פעמיות.
הבעיה היא שבאופן כללי , מעבר לשעות הגן, בן הדודה מתנהג בצורה לא מקובלת כל כך, בעלת גוון מיני (אם אפשר להגדיר את זה כך), מתקרב המון לבן שלי, מלטף אותו, נותן לו נשיקות על הלחי, ומחבק לכאורה מתוך אהבה תמימה אליו, אך לא ברור מה בדיוק המניע. יש לציין שכאשר הבן דודה בקרבת הבן הצעיר שלי (בן 1.5) הוא גם מתקרב המון ואף מרים את החולצה.
מכיוון שהקשר בין הילדים הוא משפחתי ,קשה להתרחק ולהתנתק, שזה מה שהייתי עושה אילו היה זה חבר, ובפעמיים שונות בהן שהינו בביתו של הבן דודה, הוא הגזים ואפילו פשט את המכנסיים והתחתונים. לציין שזה לא היה במקרה , אלא עמד מול הבן שלי ועשה זאת.
אמו של הילד (הצעיר מבין שלושה אחים) באופן כללי מתקשה מאוד להציב לו גבולות ואף שכעסה באחת הפעמים, לא נקטה בצעד משמעותי כדי שיפסיק מיד את הדבר ויתלבש מיד. אימו אמרה לי שאינה לוקחת אותו לטיפול פסיכולוגי כיוון שעדיין לא מגיע להם טיפול חינמי עד לשנה"ל הבאה.
הדבר אינו הדדי , כלומר, אני לא רואה שהבן שלי מעוניין, אמנם לא מסרב באסרטיביות , אלא לעיתים מסב את הראש לצד כשבן הדודה מתקרב לנשק או לחבק.
בשיחה עם הבן שלי לפני כחודשיים הוא אמר שזה מפריע לו, דיברתי איתו על החשיבות בכך שהגוף שלו שייך רק לו, שלאף אחד אסור לגעת בו, וכשעושים משהו שלא מעוניין בו שיסרב בתוקף ויגיד 'לא'. לפני כחודש אמר שזה לא מפריע לו והוא אוהב את הבן הדודה. אינני יודעת מה בדיוק באמת הוא חושב.
העניין הוא שבשנה הבאה הם מתעתדים להיות באותו הגן. בני אמור לעלות לגן החובה עם כל חבריו מהגן הנוכחי, ובגן הזה יהיו ילדים בוגרים שכבר למדו השנה. כלומר, סביבה מוכרת, גננת מוכרת, חברים טובים שלו א-ב-ל יהיה שם גם בן הדודה.
משיחה עם הגננת של בני והגננת של גן החובה נאמר לי שהגננת מאוד חזקה ולא תיתן שזה יקרה בגן שלה.
השאלה היא האם כדאי שיהיו באותו הגן (כך שלא אעביר את בני לגן חדש לגמרי) מפני שאולי כך תהיה הזדמנות להתמודד עם הבעיה ואולי (?) לפתור אותה?
או שהדבר הנכון זה להפריד , במחיר של שינוי משמעותי ,ואולי אף קשה, שהבן שלי יצטרך לעבור?
הרי אם לא יהיו באותו הגן, עדיין אצטרך להתמודד עם הבעיה כיוון שהם בני דודים, וכנראה לא יהיו לי הכלים והסמכות שיש לגננת, וכמובן שאיני יכולה לחנך את הבן של גיסתי.
מצד שני, מיותר לציין שאני חוששת מפגיעה מינית כלפי הבן שלי. יש לציין שכאשר הילדים משחקים ביחד אני לא רואה אינטראקציה חיובית. בן הדודה ילד שובב מאוד, חסר גבולות, פורץ כל גבול.
אודה לתשובתכם המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן דוד שמתקרב מדי - תגובה
סמדר ריינר12/06/2013שלום שרית,
כאן תשובתי חד משמעית מאוד. חובתך כאם , למרות כל הקושי בין במשפחות הוא להגן על הילד שלך. ולכן לדעתי עלייך לעשות כל שניתן על מנת להרחיק אותו מהילד הזה או לפחות לא להשאיר אותו לבד איתו כשאתם נפגשים עם המשפחה. את צריכה להיות מאוד מאוד ברורה בזה. את לא יכולה לצפות מבנך להגן על עצמו כשאת מגמגמת בלהגן עליו ולא נותנת לו דוגמא מספיק תקיפה ואסרטיבית.
לגבי הגן אני ממליצה לך לדווח על העניין לגננות מראש וגם לשירות הפסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)