התמודדות עם מות סב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם מות סב
    אילנית
    23/06/2013

הבת שלי בת 9 . לפני ארבעה חודשים נפטר אבי באופן פתאומי לאחר שהלך לבדיקה בבית חולים ונדבק בזיהום. הבת שלי מאוד אהבה את סבא והיתה קשורה אליו מאוד. היא גדלה בבית הוריי וכל יום סבא היה מביא אותה מבית ספר והיתה נשארת אצלם עד הערב .
    כאשר סיפרתי לה שסבא נפטר היא די היתה בהלם כמו כולנו. נראה לי שזה משפיע עליה מאוד אך אינני יודעת כיצד לגרום לה לדבר על הנושא. שאלתי אותה בהזדמניות שונות האם תרצה לדבר על כך ואמרה שלא כי "הלב שלה בוכה" כאשר היא חושבת על סבא ומיד היא עוזבת את המקום ומעבירה נושא. כאשר מסתכלים על תמונות היא מיד בורחת . היא מאוד מרחמת על סבתא וחוששת לה. דיברתי עם היועצת בבית ספר וגם לה היא אמרה שלא רוצה לדבר עם סבא. אני מרגישה שהיא כועסת המון גם בלי סיבה על כל דבר ואני נוטה לחשוב שיש קשר בין הדברים. כיצד אני יכולה לסייע לה. מצד שני אני לא רוצה יותר מדי לשאול אותה כי נראה שהיא עצובה כאשר אני מדברת עליו. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם מות סב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם מות סב - תגובה

סמדר ריינר
    23/06/2013

שלום אילנית,
    בודאי שהיא עצובה כשאת שואלת עליו, הרי בדיוק בגלל זה את שואלת. אני חושבת שזה בסדר גמור שהנושא מעלה אצלה עצב, את לא צריכה לחשוש מכך אלא להיפך זו הסיבה לדבר על כך. אולי תנסי לדבר איתה על כך שכשמשהו מאוד כאוב עליו אנחנו מעדיפים לא לחשוב עליו, אבל זה לא מפחית מהכאב באמת, אלא הכאב הולך איתנו ואנחנו מרגישים בודדים איתו. דווקא כשמשהו כואב, כדאי לנסות לשתף. אולי זה יכאב בתהחלה אבל אחר כך תהיה הקלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו