מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי בהתנהגות בתישרונה21/03/2008
יש לי שתי בנות הגדולה בת 4 והקטנה בת 10 חודשים לאחרונה בעלי נקלע לקשיים כלכלים ונאלצנו לעזוב את הארץ עזבנו בתחילה בעלי עזב את הארץ ואנו נשארנו אצל אימי וכעבור חודשיים הצטרפנו אליו ביתי בת ה4 נמצאת כרגע בבית עד שאנו נמצא לה מסגר יהודית לאחרונה שמתי לך לשינויים בהתנהגותה יתר סגורה לא עונה שקוראים לה ובנוסף גיליתי לתדהמתי כי היא נכנסת לחדרה מתפשטתת ונוגעת בעצמה במקומות האינטמיים מאוד נבהלתי ורציתי לדעת האם זאת התנהגות נורמאליתלילדה בת 4 ואיך עליו להגיב ולעשות במקרים כאלו?
ביתי בת ה10 חודשיים מאז שעברנו לא עוזבת את ידיי היא נרדמת בידיים שלי יושבת רק בידיים שלי ומאוד מתיש ותי ההתנהגות שלה לאחרונה כי היא הייתה ילדה מאוד חברותית ילדה שהולכת ומשחקת לבד האם יש למעבר וההתנתקות מהמשפחה יש השלכות?
אשמח לקבל תשובה תודה מראש
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופה של משבר
שושי יעקובי24/03/2008נשמע שכל בני המשפחה נמצאים בתוך מצב משברי קשה. מצוקה כלכלית, עזיבת הארץ, ניתוק, בדידות, אי ודאות הכרוכה בהסתגלות למקום חדש, כל אלו הם גורמי לחץ פוטנציאלים. אתם זקוקים לזמן ולתמיכה הדדית על מנת לעבור את השלב הבלתי נמנע הכרוך בשינוי הנוכחי. גם הילדות עוברות משבר וזקוקות למשאבים הרגשיים שלכם. התנהגות של אוננות כפי שראית אצל ביתך בת ה-4, מופיעה לעיתים אצל ילדים בני גילה ומשמשת כסוג של הרגעה עצמית. אצל ביתך בת ה-10 חודשים ההרגעה היא היצמדות אליך. אני מניחה שמה שעוזר לגייס כוחות בתקופה כזו היא הידיעה כי התופעות השונות הן חלק מתהליך של הסתגלות, תקופה זמנית עד שמצבכם יתייצב. האם יש באפשרותך לגייס תמיכה לעצמך או לילדות בתקופה הקרובה? חברים, בני משפחה, בן הזוג?
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)