חוסר ביטחון עם ילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר ביטחון עם ילדים
    אורית
    26/06/2013

שלום,
    הבת שלי בת 5,
    מה כדאי לעשות במצבים שבהם היא נמצאת במפגש של כמה בנות מהגן,
    כל השאר משחקות ביחד והיא משחקת עם עצמה, ברור לי שהיא מאד רוצה לשחק איתן ואם אני שואלת אותה היא אומרת שהן לא רוצות לשחק איתה. ברור לי שאם היא היתה מצטרפת למשחק הן היו משתפות אותה.
    כשהיא נמצאת בגן - יש לה חברה טובה שהיא כל הזמן איתה ואם החברה לא נמצאת יום אחד אז היא משחקת לבד, אם אני שואלת אותה למה לא שיחקת עם מישהי אחרת היא טוענת שהאחרים לא רוצים לשחק איתה. כשאני שואלת אם היא ניסתה היא אומרת שלא. אחה"צ לפעמים אני מביאה לה מהגן מישהי שהיא תשחק איתה, אבל אם זו לא החברה הטובה, אז היא לא תמיד משחקת איתה והיא לפעמים הולכת להתעסק עם דברים אחרים (מחוסר ביטחון).
    יש לציין שאמנם יש ילדים שזה לא מפריע להם - אבל אני יודעת שהיא מאד אוהבת להיות עם חברים והיא כל הזמן מבקשת להיפגש עם חברות, פשוט כשזה מתרחש - היא מרגישה פתאום חסרת ביטחון.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ביטחון עם ילדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר ביטחון עם ילדים - תגובה

סמדר ריינר
    27/06/2013

שלום אורית,
    קודם כל כדאי לעשות כל מיני דברים כדי לחזק את הביטחון, לתת חיזוקים ומחמאות, ולתת לה להרגיש במה היא טובה, וכמה נחמד להיות יאתה. שנית כדאי להתייעץ פסיכולוגית הגן איך כדאי לעזור לה במסגרת הגן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורית
    27/06/2013

תודה על התגובה.
    מה כדאי לעשות במצב הספציפי: שהיא נמצאת עם חבורת בנות, אבל מפחדת להצטרף למשחק?
    כהכנה לפני המפגש או בזמן המפגש?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    28/06/2013

שלום אורית,
    אפשר לנסות לברר איתה ממה היא פוחדת, מה היא חושבת שהולך לקרות, ולנסות לדמיין יחד איתה איך קורה משהו נעים, ללמד אותה לתרגל נשימות כדי להפחית את החרדה, ולנסות ללמד ואת בהדרגה להתקרב כל פעם קצת. את יכולים לעיין במעודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדים אצל ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו