מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות לקראת כיתה א'אורית29/06/2013
שלום!
בני הבכור בן כמעט 6. בשנה"ל הקרובה יעלה לכיתה א'. כבר בשנה הראשונה במסגרת חינוכית נראו קשיים בהתנהגותו. הוא ילד חכם מאוד ושובה, אבל עם הזמן שמתי לב כי הקשיים לא נעלמים כי אם הולכים ומתעצמים. השנה אירעו מספר תקריות בגן בהן היה מעורב באלימות ואפילו קשה שהותירה סימנים. אני מכירה את ההתפרצויות שלו ואת הקושי שלו לשאת תסכול- אלו מוכרים לי מאז היה תינוק. עם זאת, חשבתי כי לאור העבודה הרבה שאנו בבית משקיעים יחד עם שיתוף הפעולה של הגננת המאמצים יישאו פרי. כדי לאזן את התמונה עליי לציין גם כי לא תמיד הוא נוהג באלימות ובהתפרצויות, אולם אני מרגישה כי השונות הזו שלו גם אם היא מתקיימת אחת לכמה זמן יוצרת קושי שמעורר את חששותיי בעיקר לקראת המעבר לכיתה א'.
עליי לציין גם כי הוא אובחן כסובל מבעיות בוויסות התחושתי והוא נמצא בטיפול אצל מרפאה בעיסוק.
למעשה אני כותבת כי הייתי רוצה להבין יותר כיצד עליי להתמודד עם הקשיים שלו. לעיתים אני כועסת ומתאכזבת ולפעמים אני פשוט מרחמת עליו שמגיל כה צעיר הוא מתמודד עם עוצמות של רגשות כה חזקים ואין לו היכולת לווסת אותם ולהרגיע עצמו.
מה יהיה??
תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לקראת כיתה א' - תגובה
סמדר ריינר30/06/2013שלום אורית,
מצד אחד זה נשמע שאת מאוד מוטרדת, מצד שני, את לא פונה לייעוץ מסודר אלא מצפה שתשובה אחת בפורום תעזור לך להתמודד עם ילד שמלווים אותו קשיים כבר מספר שנים. אני ממליצה לך להתייעץ עם פסיכולוגית הגן, ולבדוק אם יש צורך באבחון כדי להתכונן בצורה אחראית ורצינית לדברים שמדאיגים אותך סביב המעבר לכיתה א'.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
אורית30/06/2013התלבטתי אם להשיב לתשובתך, ואני אעשה זאת בכל מקרה.
תשובתך נשמעה לי חסרת סבלנות ומאוד לא אמפתית. לא היתה לי כל ציפיה לקבל תשובות לכל שאלותיי ואם היית קוראת היטב את שאלתי היית מבינה כי אכן פניתי לבירור קשייו של בני.
עלייך לקחת אחריות על האופן בו את עונה להורים הפונים בבקשת עזרה לא משום שאין להם מה לעשות בזמנם הפנוי, כי אם הם נמצאים במצוקה ומבקשים כיוון בלבד.
אני יודעת כי לא אשוב ואפנה להתייעצות בפורום, כי מעבר לכך שלא עזרת גם יצרת אצלי תחושה לא נעימה.
מקווה שאחרים חשים אחרת..
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך - תגובה
סמדר ריינר01/07/2013שלום אורית,
אני מתנצלת אם אופן המענה שלי לא היה מספיק רגיש. לא הייתה לי כוונה לפגוע, ואני מצטערת אם זה מה שנגרם. הכוונה שלי לא הייתה להיות לא אמפתית, אלא להצביע בפנייך על הפער בין רמת המוטרדות שלך מהנושא לבין הצעדים שנקטת בפועל, מתוך הנחה שיכול להיות שזה קשור למהות הבעיה. אני מעלה זאת כרגע כמומר למחשבה, ואת יכולה לקחת את זה ויכולה גם לא, וייתכן שאני מאוד טועה, אבל אם הבעיה כל כך מטרידה, ולריפוי בעיסוק אכן לקחת את הילד, איך את מסבירה את זה שבנושא הזה לא הייתה כל מעורבות של איש מקצוע עד לרגע זה? אולי זה מצביע על כך שקשה לכם להתייחס להתהנגות של הילד מסיבה כלשהי, אולי זה מעורר אשמה, חרדה לפגוע בו, וכו'. זאת הייתה הכוונה שלי ואכן הייתי צריכה לפרט אותה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)