מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן שנה וחצי - התיעצות לגבי התנהגותנטע01/07/2013
הבן שלי בן שנה וחצי. אני עדיין איתו בבית.
במפגשים עם ילדים בגילו הוא לא מראה יותר מידי התעניינות עדיין, אבל יש לו קטע שהוא יכול להיפגש פנים מול פנים עם עוד פעוט ופשוט לתת לו מכה על הראש סתם ככה. או כשהוא כועס עלינו הוא מנסה להרביץ לנו. לא עוזרות המליון פעמים שנגיד לו לא - הוא לא מפסיק עם זה.
בגינה כשהוא רואה ילד עם צעצוע הוא מייד ניגש וחוטף לו אותו והוא מסוגל גם שנייה אחרי לזרוק אותו עליו, ואם זה צעצוע פלסטיק זה מסוכן וכואב.
היה מיקרה שילד אחר הגיע לגינה עם בימבה והבן שלי רצה אותה. הילד השני היה יותר גדול ולא נתן לו, אז הבן שלי בלי בכלל להתבלבל, אחרי שהבין שהוא לא מצליח לקחת את הבימבה, ניגש לילד ונתן לו מכה ביד....
מאוד לא נעים לי מול ההורים של הילדים האחרים, ואני מרגישה שאאנחנו לא מצליחים להפסיק את ההתנהגות הזו.... אשמח לעצה בנושא.
עניין נוסף הוא ה"לא" שמשתלט על חיינו. צריך לשתוף ידיים לפני האוכל - הוא לא רוצה. אז אני מסבירה שאנחנו תמיד שותפים לפני ואחרי האוכל ואי אפשר לשבת לאכול בלי לשטוף את היידיים - חצי שעה של התעקשות ובכי שלו כי הוא כבר מורעב אבל עדיין לא מוותר ולי נגמרו הרעיונות היצירתיים איך לגרום לו לעשות את מה שצריך בלי מלחמות ובכי והתנגדות. אחרי שסיימנו את עניין הלשתוף ידיים - הוא לא רוצה לשבת על הכסא אוכל שלו, ואחרי זה לא רוצה ללבוש סינר. ואני לא יכולה לעשות כלום כי הוא בידיים שלי (בדיוק התעורר מהשנ"צ ולא רוצה לרדת ואם אני אוריד אותו הבכי יגיע לשמיים...) ולא מוכן לכלווום.... וואו - מי ידע שלהיות אמא לבן שנה וחצי זה כל כך מתיש..... ואני מתה עליו כי הוא ילד מקסים, פשוט התקוםה האחרונה מאוד מאוד מאוד קשה לנו....
אשמח לעצות והכוונה (גם לספרים, הרצאות וכל דבר שיעשיר את הידע שלי בהורות כי הכל חדש לי וכניראה לא בא לי בטיבעיות....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחצי - התיעצות לגבי התנהגות - תגובה
סמדר ריינר02/07/2013שלום נטע,
הילד שלך פשוט לר מוכן לקבל לא, לא ממך ולא מאף אחד אחר. הסיבה לכך היא שאת נורא חוששת שהוא יבכה ויתנגד. ברגע שתפסיקי לחשוש מהתגובות שלו, לא משנה כמה הוא בוכה וצורח, הוא יבין שאת יותר חזקה ממנו ויירגע. ואז גם יוכל לקבל גבולות של ילדים אחרים. זה קשור אחד לשני ומשפיע. כלומר מה שאת צריכה לעשות קודם כל הוא להפסיק להסביר ולשכנע, זה לא לעניין ומתקבל כחולשה שלך, אלא לתת הוראות קצרות ופשוטות ול אלוותר גם אם הוא בוכה ומשתולל, אם תהיי עיקבית תראי איך הוא משתנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)