ילדה שלא אומרת לא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה שלא אומרת לא
    שרית
    05/07/2013

ביתי בת ה-6 מתוקה ועדינה תמיד היא הייתה יותר מידי ילדונת ונשית אם זה לק ובובות ושמלות של נסיכות.בכל אופן יש לה חברה שכנה שמגיעה לשחק איתה אחר הצהריים ומה שקורה אם ביתי לא רוצה לשחק באותו משחק שהחברה רוצה החברה דוחפת אותה או שאומרת לה אני החלטתי שעכשיו משחקים עם זה
    וזה תמיד קורה שאני לא מסתכלת וביתי כמובן מספרת שזה לא נעים לה.וגם לא רוצה להגיד לא כי היא מפחדת שהילדה לא תשחק איתה יותר
    ניסיתי להסביר לביתי שזה בסדר והיא צריכה להגיד לא איך זה אף פעם לא נרמר וזה תמיד חוזר על עצמו
    ביתי מפחדת שהחברה לא תהיה מרוצה מימנה ולא תשחק איתה ותימצא חברה אחרת לאחר הצהריים
    למרות שלביתי יש חברות שונות שכן מגיעות לשחק איתה
    מה אפשר לעשות?ומה עושים שאני רואה את המצב של הדחיפה מול העינים?האם להתערב להגיד משהו?מצב מצער ומתסכל
    תודה מראש ושבת-שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שלא אומרת לא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שלא אומרת לא - תגובה

סמדר ריינר
    07/07/2013

שלום לך,
    אם הדחיפה מתרחשת לעינייך ברור שלעייך להגן על בתך, ולהגיד בצורה ברורה שתא לא מכונה לדחיפות ולהתהנגות כזו.
    באופן כללי יותר לגבי האסרטיביות של הבת שלך, היא כנראה רגישלה לרצות. אולי כדאי לחשוב ולבדוק האם גם בבית מעובר אליה שדר שזו ההתהנגות המצופה ממנה? כי אם כן זה קשה לצפות שבבית היא לא תראה תוקפנות ולא תתנגד ורק בחוץ כן. אולי כדאי לעודד אותה גם בבית להגיד את דעתהגם כשיהא לא מתדרת עם דעתכם ולתת לה חיזוקים חיבויים גם כאשר הי אלא תמיד הילדה הטובה והמחונכת שאתם רגילים אליה. וגם כמבון לתת דומגה אישית לאסרטיביות, למשל כשאת הולכת איתה לחנויות, במשפחה, עם השכנים וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבית היא מאוד שונה

שרית
    07/07/2013

היא תמיד עומדת על שלה..יודעת להגיד לא ושכמובן משהו לא ניראה לה היא אומרת די וכו רק עם חברות היא מתנהגת שונה לא מחליטה ולא אומרת שזה מפריע לה הדחיפות האלה וכמובן בגן הגננת הייתה מספרת שהכל בסדר רק שהיא וותרנית המון
    האם יש סיבה לדאגה וכמובן חיזוקים הם תמיד חלק חם שגרת היום שלנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבית היא מאוד שונה - תגובה

סמדר ריינר
    08/07/2013

שלום שרית,
    זה חשוב שחיזוקים הם חלק משגרת היום שלכם, השאלה חיזוקים למה? אם זה בדרך כלל להתנהגויות נשיות ועדינות, אולי כדאי לכלול גם חיזוקים כאשר מופיעות התנהגויות יותר תוקפניות.
    לא הייתי מגדירה את זה כסיבה לדאגה אבל כן הייתי שמה לב לזה, ואם זה לא שמתנה ומתחיל להפריע גם לה אולי כדאי לשקול לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו