מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה שרוצה "להחזיר דברים לאחור"אור07/07/2013
שלום,
בתי בת השלוש וחצי נתונה למצבי רוח ולא פעם קורה שהיא מבקשת "להחזיר דברים אחורה". כלומר, שאבטל פעולה שעשיתי לפני שסיפקתי את רצונה (למשל, הסתרקתי, שתיתי מים). זה משהו שקיים אצלה כבר מגיל שנה וחצי, עם עליות וירידות - יש תקופות שהתופעה פוחתת ואף נעלמת, ואז, בזמנים שהיא פתאום עצבנית יותר, זה חוזר.
אני משתדלת להתמודד לפי המצב - אם היא דורשת משהו "סביר", כמו שאחזיר סיכה שהורדתי מהראש, אני עושה זאת, אך אם מדובר במשהו מהותי, כמו לחזור לאמבטיה להתקלח שוב, כדי שהיא תהיה לפני, למשל, אני מסרבת. היא צורחת ולבסוף זה נגמר בפשרה סבירה.
אני לא מבינה מה מביא לצורך הזה, אני מניחה שזה צורך בשליטה, אך לא ברור לי מאיזה מקום זה מגיע ואיך לטפל בזה.
כשאני מנסה לדבר איתה ולהסביר לה, היא כועסת, כי היא מבינה שהדברים שהיא מבקשת הם לא הגיוניים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שרוצה "להחזיר דברים לאחור" - תגובה
סמדר ריינר08/07/2013שלום אור,
אכן מדובר בצורך בשליטה וגם בחוסר רצון שלה לקבל את זה שיש מציאות שעליה היא לא יכולה לשלוט. חשוב כאן לא להיכנס להסברים וגם לא למצוא פשרות, אלא להמשיך ולעשות מה שצריך לעשות גם אם היא כועסת, אחרי כמה פעמים שהיא תתיתקל בתגובה החלטית ורגועה, היא תרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)