בן שנה וחצי - תקופת ה"לא רוצה"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנה וחצי - תקופת ה"לא רוצה"
    ענת
    10/07/2013

שוב יש לי מליון שאלות... מי ידע שלגדל פעוט בן שנה וחצי זה כל כך מסובך ומלא מלא תהיות איך לעשות ומה לעשות....

אז ככה - כמו שאמרתי - יש לי בן שנה וחצי בבית וכבר הבנתי שהוא קרא את הספר ופועל בדיוק בדיוק לפי מה שכתוב. הכל טוב ויפה, אבל איך מתמודדים עם המליון סיטואציות השונות והלא פשוטות????

אני מנסה תמיד לחשוב על דרכים יצירתיות לגרום לו לעשות את מה שצריך (או את מה שאני רוצה באותו רגע....) וממש לא תמיד זה הולך.

הוא עשה קקי - אני אומרת לו - מתוקי עשית קקי בוא נלך לזרוק אותו לים ולהחליף חיתול, והוא משמיע את הטון של ה"לא רוצה", ואז אני מנסה שוב - בוא תיראה איך הוא נשפך לים, לפעמים ה-לא רוצה ממשיך, לפעמים הוא מתלהב פאום ובא. כשהוא ממשיך עם ה"לא" וכלום לא עוזר אני בסוף לוקחת ילד כועס ובוכה ומשתולל ומן הסתם אני צריכה להפעיל כוח וזה לא נעים לי ולא כיף לי, ואחר כך אני שמה לב שזה ממשיך בעוד ועוד דברים אחרים - בכלללל נהייה לא רוצה והכלללל נהייה מאבק ואני נהיית חסרת סבלנות ולא כיף לי ככה. מה עושים? איך בכל זאת מגיעים לשיתוף פעולה בלי מריבות? אני מנסה את הלתת לו לבחור בין 2 אופציות, גם זה בחצי מהפעמים עובד ובחצי לא.

שמתי לב גם שיש מצבים שבהם אני אומרת לו שאנחנו הולכים לעשות ככה וככה, או שואלת שאלה והוא לא מגיב - נמצא בתוך העולם שלו ולגמרי מתעלם ממני. לא מסתכל עליי לא מגיב בכלל. פשוט נאטם וזה דיי מפחיד ככה... כמה אני צריכה לדאוג....? האם זה רגיל בגיל הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילגתם עליי....

ענת
    11/07/2013

אשמח לעצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו