התנהגות מינית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות מינית
    גל
    12/07/2013

ילדתי כיום בת 9 . בעבר בין גיל 4 -5.5 היו מספר מקרים בגן שהיא ועוד כמה ילדים הורידו בגדים בכל מיני פינות בגן . דיברתי איתה מספר פעמים ופעם האחרונה שהיא חזרה על אותה התנהגות הייתי מאוד אגרסיבית איתה . מאותו היום היא הפסיקה עם ההתנהגות הזאת ובכל הזדמנות דאגה להראות לי שהמסר עבר אליה והייתה מטיפה שלא מראים איברים פרטיים וכו'. אני עם אצבע על הדופק כל הזמן ועד היום מידי פעם יש לי שיחות שבהן אני מזכירה שלא מורידים בגדים וחושפים איברים פרטיים.
    אתמול בלילה היא קמה בבהלה ואמרה שחלמה חלום רע ואז סיפרה לי שהיא הלכה שנה שעברה לחברה שלה מהכיתה אחר הצהרים והם הורידו בגדים והצטלמו בפלאפון ושהיא מפחדת שהיא לא מחקה את התמונות. לא הספקתי להתמודד עם הידיעה הזאת ואז סיפרה לי שהיא וחברה הכי הכי טובה מהכיתה שיחקו בבית שלה רופא וחולה והורידו את הבגדים אבל רק פעם אחת . היא הייתה מבוהלת מאוד ואני השתדלתי לו להטיף לה כי היא הייתה בלחץ.(בבית שהן רצו לסגור את הדלת לא הסכמתי ואמרתי לה שאסור והיא אמרה: "נראה לך שאני אעשה דבר כזה" אני מרוסקת. כל האמון שהיה לי בה נהרס. מעבר לכך שהיא יודעת להציג תמונה ההיפך ממה שקורה לה. אין לי עוד דרך להסביר לה שלא עושים את הדברים האלה.
    אני מפחדת לשלוח אותה לחברות. מעבר לכך שבקושי יש לה חברות ואם הדבר יצוף גם המעטות שיש לה כבר לא יפגשו איתה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות מינית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות מינית - תגובה

סמדר ריינר
    14/07/2013

שלום תמרה.
    חשוב שתנסי להשתחרר מהעמדה הכועסת והמבקרת שיש לך כלפי העניין, ה לא יעזור. הילדה שלך מדווחת על מצוקה, וכדאי להתייחס לזה.
    קודם כל כדאי להתעניין יותר ולברר, בצורה עניינית ובלי כעס, מה בדיוק קרה שם, מי יזמה את זה, מאיפה הן לקחו את הרעיון, וכו', ולהבין טוב יותר מה קרה לה מדוע היא עשתה את זה, האםזו יוזמה שלה, האם נגררה עקב לחץ חברתי כי חשבה שלא יקבלו אותה אם לא תשתף פעולה, אם היא יזמה את זה, אולי כדאי לברר יותר לעומק מהיכן לקחה את הרעיון. לשדר לה שהיא יכולה לספר לך הכל ולא תכעסי.
    חשוב אם עדיין לא עשית את זה, חשוב לתת לבתך הסבר קיף וענייני על איך מגיעים ילדים לעולם, אפשר להעיזר בספרים המיועדים לילדים בגיל הזה, ולשדר לה שהסקרנות שלה היא בריאה ובמקום, אבל היישום צריך לחכות לגיל מבוגר יותר.
    אם אחרי כל הבירורים עדיין את חושבת שיש בעיה בהתנהגות המינית של בתך, שזה משהו מעבר לסקרנות, כדאי לפנות לטיפול מסודר. בכל מקרה כעס לא יעזור כאן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו