מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיקוי התנהגויות קשות בן 4אימולית13/07/2013
בני בן ה-4 ילד חביב עקשן ומרדן, אך סך הכל שומר על הכללים בגן ובבית רב הזמן
לאחרונה מחקה התנהגויות קשות שפוגש בגן, מקלל אותנו מנסה להכות אותנו ככה סתם פתאום
נראה שזה מתוך שעמום ורצון לקבל תשומת לב בא לו להיות "רע" ולהרביץ לכולם
אם אנו מגיבים בתקיפות המצב מתדרדר, בעונש בחדר יכול להשליך חפצים ולכן מה שעוזר בדרך כלל זה לדבר בטון מונוטוני לשקף לו את התנהגותו ולעזור לו לסיים את המצב בכך שהוא "מביא" לנו את ההתנהגות או זורק את ההתנהגות לפח ואז אוסף את הבלגן שעשה ומתנצל...
המצבים חוזרים לאחרונה,והם מביכים אותי נורא ופוגעים בי , עשה את זה פעמיים ביומיים האחרונים
גם בגן( השבוע ניסה לעשות בלגן מהסוג הזה הוא הכה את כולם פתאום במאין גל כזה כולל מבוגרים(חשוב לציין שזו קייטנה והגננת הקבועה אינה נמצאת)
הגעתי בדיוק לגן לאסוף והרגעתי אותו..לאחר שיחות רבות וחזיוקים זה לא חזר עד היום...(סיפר לי אז באותו היום שקינא בכל הילדים שהיו עם ההורים שלהם...)
ביומיים האחרונים זה חזר. הוא מושפע מאוד ממנהיג שלילי בגן ומאמץ את ההתנהגויות שלו כשבא לו/ משעמם לו...יש עודף זמן בחופשת הקיץ....
הוא מספר לי בכל יום מה הילד הה עושה והוא, לצערי, פשוט ספג....
אשמח לשמוע כיצד נכון להגיב במצב כזה. אני לא מעוניינת להשמיץ את הילד ההוא, אבל אומרת לו שעם התנהגות כזו רק מפסידים שאיש לא רוצה להיות בקרבת ההתנהגות הזו ושהוא חכם ויכול לבחור נכון..בדרך כלל זה עוזר, לאחרונה זה קשה יותר להוציא אותו מזה וגם התווספו קללות וניסיון להכות אותנו שזה בכלל חציית קו אדום.
תודה מראש על ההקשבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיקוי התנהגויות קשות בן 4 - תגובה
סמדר ריינר14/07/2013שלום לך,
הילד שלך בוחר לחקות התנהגויות תוקפניות של ילד אחר כי הן מבטאות קושי שלו, כך שלשים את הכול על הילד האחר זה כנראה לא יהיה יעיל.
כדי לעזור לבן שלכם חשוב שתבינו שתוקפנות ביסודה היא התהנגות חיובית וחיונית להתפתחות. היא נהיית בעייתית בדרך כלל כשמנסים להגביל אותה במקום לתת לה מקום או כשיש מצוקה רגשית אחרת מתחת.
ההשערה שלי היא שהילד שלכם מתקשה כרגע לתת ביטוי לרגושת השליליים שלו וזו הדרך שלו.
כדאי לתת לו כלים לבטא גם רגשות שליליים. למשל זה בסדר גמור לקנא, זה בסדר לכעוס, אבל אפשר למצוא דרכים לבטא את זה, למשל להרביץ לכרית במקום לכם, למשל להגיד על מה כועסים וכו'.
הדרך שאתם מצאתם היא מצויינת, כי היא מביאה את הכעס שלו אליכם, כלומר אתם לא דוחים את ההתנהגות אלא אוספים אותה .זה רעיון מקסים. כדאי גם לצרף אליו כלים נוספים כמו שהצעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אמולית14/07/2013לעיתים ההתנהגות מגיה ללא טריגר נראה לעין
וקשה לשים את האצבע, אבל נשתמש בעצותייך, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)