מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מקרה חמור מאוד- עזרהגילה14/07/2013
שלום רב,
יש לי ילדה בת כמעט 5, מאוד תמימה וילדותית, התינוקת של הבית..
קרה מקרה חמור מאוד כאשר אחותה הגדולה (בת 18) הראתה לה ברוב טיפשותה וכ"בדיחה" סרטון פורנוגרפי במכשיר הסלולרי של בן זוגה.
הילדה סיפרה לי במקרה ותיארה לפרטים את אשר ראתה (אישה מוצצת לגבר את הבולבול)
הילדה חזרה על הסיפור מספר פעמים ותיארה בבהלה את הנושא.
כאשר ביררתי את העניין עם בתי הגדולה, הקטנה הייתה עדה לכל הויכוח וחזרה על אותה גרסה מספר פעמים למרות שהגדולה הכחישה בתחילה.
אני לא יודעת מה לעשות ואיך להסביר לקטנה את מה שראתה בכדי למזער את הטראומה.
אשמח גם לעצה מועילה בדבר הבת הגדולה שעשתה בעיניי מעשה חמור מאוד!
תודה רבה
אמא מבוהלת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה חמור מאוד- עזרה - תגובה
סמדר ריינר15/07/2013שלום גילה,
אכן בתך הגדולה עשתה מעשה חמור, שכדאי לברר אותו יותר לעומק. חשוב גם להבהיר לה שמדובר במעשה פלילי, ואם הוא יחזור על עצמו יהיו לכך משמעויות נוספות. לגבי בתךם הקטנה, את יכולה לעיין במעודת שאלות נפוצות בתושבה העוסקת בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל זה לא מניח את דעתי
גילה15/07/2013זו ההתייחסות בשאלות נפוצות:
"במצבים אלו חשובה תגובה שתכיל בתוכה מספר עקרונות : האחת סקרנות מינית היא טבעית אך האתרים הללו מעוותים את המושגים של מיניות. האקט המיני הוא ביטוי לקשר, לחום, לאהבה ולא כאקט פיזי בלבד. הדבר השני הוא לא להשאיר את הילד לבד עם מה שצפה, אלא על אף המבוכה לנסות לדובב אותו מה הבין, מה חש לנוכח מה שראה. המסר הוא שבגילאים צעירים אתרים אלו אינם מתאימים לצפייה לילדים, סקרנותו ושאלותיו סביב מין חשובות ואפשר למצוא אפיקים מהימנים ובריאים יותר לתת מענה לסקרנות זו"
הילדה לא יודעת מה היא ראתה, אין לה שום סקרנות מינית, היא חוותה סוג של כפיה בכך שאילצו אותה לצפות במשהו שאין לה מושג שקיים בכלל..
איך אני מרגיעה אותה? מה להגיד? אני צריכה מילים.. ולא להעביר מסר ש"אלו לא אתרים לילדים" מאחר ולא מדובר על ילדה שנחשפה עקב סקרנות.
מדובר על ילדה בת 5, זה נראה לי קצת מוקדם מידי לספר לה על מין ואיך אבא ואמא מביעים חיבה בחדר המיטות!
האם ממליצה לי לגשת לאיש מקצוע? אני לא רוצה שהילדה תישאר עם טראומה כזו ועם עיוות תפיסה שישפיע על המשך חייה.
איך מענישים את הגדולה??? אני לא מוכנה לעבור על כך בשתיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל זה לא מניח את דעתי - תגובה
סמדר ריינר16/07/2013שלום גילה,
את צודקת חלקית. האירוע אומנם נעשה בכפייה אבל זה לא מדוייק להגיד שאין לה סקרנות מינית. לכל הילדים יש.
עכשיו בנוגע למקרה שלכם, חשוב אכן לדבר איתה ולדובב אותה, לשמוע ממנה מה קרה, ואכן להסביר לה, כפי שכתוב, שמה שראתה לא מתאר קשר אמיתי בין גבר לאישה. יש בהחלט מקום, גם אם לא כרגע, אולי בהמשך, להסביר לה באמצעות ספר שמתאים לגילה על האופן שבו מגיעים ילדים לעולם, ובמיוחד להדגיש שיחסים בין גבר לאישה קשורים באהב, זה משהו רך ונעים ולא מפחיד.
זה כאמור בהמשך. כרגע רק הייתי מדובבת אותה, מסבירה לה שאכן מה שראתה הוא לא לגילה, ומנסה להבין מה זה מעורר אצלה, האם יש פחדים מסויימים, ואם כן מהם ולפי מה שעולה, לנסות להרגיע ולהסביר.
את מוזמנת לפנות שוב אם יעלה משהו שיהיה ללך קשה להתמודד איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
גילה16/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)