פחדים בגיל 3.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים בגיל 3.5
    ויקי
    17/07/2013

ביתי בת 3.5 (תאומה) ילדה מאוד עצמאית ובוגרת. ויום שבת היא ראתה בטלויזיה תוכנית לילדים (לא היתי לידה) ופתאום היא התחילה לצעוק שנעביר לה את התוכנית והיא פשוט רעדה והיתה מבועתת. מאז היא לא מוכנה להיות באף חדר בבית לבד ואפילו לשירותים וצמודה אליי במיוחד.
    זה מתאפיין גם בזה שאם היא נמצאת לשניה בחדר היא רצה אלינו במהירות וממציאה תירוץ בשביל שנבוא לידה , כגון: שנביא לה כוס מים, להגיד לנו שהיא אוהבת אותנו, או אפילו שאחותה התאומה תראה איתה משהו יפה בטלויזיה, היא אפילו מבטלת את עצמה למשל תוכנית שהיא אוהבת ואחותה לא היא תוותר לה ע"מ שהיא תשאר לצפות איתה. והתחלתי לשים לב שגם אחותה התאומה מתחילה להגרר אחריה.
    ניסינו לדבר איתה על זה והיא שמה ידיים על האוזניים ולא מוכנה לדבר איתנו על זה בכלל.
    אמרנו לה שאין לה ממה לפחד שכולנו נמצאים בבית והדלתות נעולות. וזה פשוט לא עוזר.
    כבר עברו 4 ימים מאז ואני לא רואה כל שינוי.
    האם אני צריכה לפנות לפסיכולוג לילדים? האם זה שלב? ואיך אני מחזירה לה את הביטחון?

תודה:-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים בגיל 3.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים בגיל 3.5 - תגובה

סמדר ריינר
    19/07/2013

שלום ויקי,
    זה נשמע קצת יותר חמור ממשהו שהוא רק שלב, את מוזמנת לעיין בעמדות שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים, ואם זה לא עוזר, אז כדאי לשקול לפנות ליאש מקצוע.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו