פחדים ודימיונות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים ודימיונות
    אוראל
    21/07/2013

הי

בני בן 7 סיפר לי היום על פחדיו, לקחתי אותו למורה להוראה מתקנת עקב קשיים בקריאה בכיתה א' בנסיון לעזור לו להגיע לכיתה ב' יותר מחוזק, 4 ימים לפני טיפטפתי לו על הנסיעה למורה, ואיך יהיה וכו', ביום שנסענו הקפדתי להתקשר מהעבודה ולתזכר אותו, הגעתי הביתה שעה וחצי לפני הפגישה וזאת כדי שנוכל בנחת לצאת מהבית, בבית הוא מעט התנגד ומיד אחרי משפט שניים נעל נעליים ויצאנו לרכב תוך כדי דיבור בזמן הנסיעה הוא הודיע לי שאינו רוצה להיכנס, הגענו למורה והוא סירב לצאת מהרכב אחרי שיכנועים יצא ולא הסכים להיכנס אל ביתה, אני נכנסתי לדבר איתה הוא נשאר בחצר ואז עמד ליד הדלת והציץ פנימה אך לא נכנס וכל הזמן ביקש ללכת, בסופו של דבר הלכנו כשאני מאוד כעוסה, עצרתי בגן ילדים ישבנו על הספסל וניהלנו שיחה ובה הוא בכה ואמר שהוא פחד להיכנס שאולי הבעל שלה יעשה לו משהו רע, ושאלתי אותו אם ראה סרט מפחיד והוא אמר שכן, אז הסברתי שאני לוקחת אותו למקומות עם אנשים טובים ואני לא עוזבת אותו לעולם, ואז הוא המשיך לבכות ואמר שגם התבייש מאוד מאוד ופחד שהם יצחקו עליו שאינו יודע לקרוא, וכמובן שתוך כדי שיחה אמר שהוא מאוד עייף, הבנתי שזה מהמאמץ הרגשי של הרגע, הגענו להסכמה שמחר ננסה שוב, אבל אולי אני צריכה לטפל בצורה מסויימת בפחדים שלו, התנהגות זו חוזרת על עצמה בכל סיטואציה חדשה, או סיטואציה בה הוא נדרש להתאמץ במצבים מנטליים, למרות שהוא נחשב לילד מאוד מאוד נבון ובעל קליטה מצויינת.
    השאלה איך פותרים את בעיית הפחדים הזו? הפחד משינוי? ממקום חדש?
    תודה אוראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים ודימיונות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים ודימיונות - תגובה

סמדר ריינר
    22/07/2013

שלום אוראל,
    האם הפחדים הלאה התחילו רק בסיטואציה הזו? האם זה היה גם קודם? אם זה משהו שהתחיל באופן פתאומי, הייתי מבררת יותר לעומק מדוע הוא מפחד מהבעל של המורה, מה הוא חושב שהו איעשה לו, מאיפה קיבל את הרעיון הזה, וכו'. אפ זה משהו שקורה כל הזמן, אולי כדאי לפנות לטיפול והדרכת הורים בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אוראל
    22/07/2013

בסיטואציה שנוצרה הבנתי שזה משהו מתמשך, בעקבותיו הוא מבטל ברגע האחרון חוגים או פגישות בעיקר טיפוליות , עם חברים אין ביטולים, לגבי הבעל של המורה, ביררתי איתו בשיחה והוא פשוט עשה השלכה מסרטים מפחידים למציאות הקיימת.

אבל כנראה שהבן שלי "סוחב" פחדים שאיני מודעת להן ועל כן לאן עלי לפנות? הדרכת הורים תעזור עם הפחדים הללו אחרי בירורם?

תודה אוראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

סמדר ריינר
    23/07/2013

שלום אוראל,
    את יכולה לפנות לפסיכולוג קליני שעובד עם ילדים או לפסיכותרפיסט שעובד עם ילדים. לאחר הבירור הראשוני יוחלט האם יש צורך בטיפול עבור הילד והדרכת הורים או שניתן להסתפק רק בהדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו